Αναμενόμενο… Κάτι που προμηνύονταν εδώ και αρκετό καιρό και μέχρι σήμερα -ευτυχώς- δεν είχε συμβεί, έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς, όπου φιλοξενούνται περίπου 500 λαθρομετανάστες.
Το μεσημέρι του Σαββάτου υπήρξε σύρραξη ανάμεσα σε υπηκόους Αιγύπτου και Μπαγκλαντές, με συνέπεια να τραυματιστούν αρκετά άτομα και να μεταφερθούν οκτώ τραυματίες στο Νοσοκομείο Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από γροθιές και κλωτσιές, κάποιοι από τους λαθρομετανάστες είχαν κόψει και κομμάτια από τα κάγκελα και χτυπούσαν ο ένας τον άλλον.
Η δύναμη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. που φύλαγε τον χώρο δεν επαρκούσε και κλήθηκαν άμεσα και άλλοι άνδρες, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση.
Τελικά, λίγο πριν τις 4:30 το απόγευμα τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκκενωθεί άμεσα το εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς, καθώς οι λαθρομετανάστες βρίσκονται εκεί εδώ και αρκετές ημέρες και -πιθανώς- λόγω των εορτών δεν έγινε η μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα.
Να σημειωθεί δε, ότι σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα σε πλαϊνή σιδερένια πόρτα προκειμένου να αποδράσουν. Ευτυχώς έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες λιμενικούς και η απόδραση απέτυχε.