Χανιά: Στο αυτόφωρο δύο οδηγοί ταξί που «έγδυναν» τουρίστες με διπλή ταρίφα – Χωρίς δίπλωμα ο ένας!

Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί στα Χανιά για υπερκοστολόγηση κομίστρων
Κρήτη: Ανήλικη κατηγορεί οδηγό ταξί για σεξουαλική παρενόχληση

Στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών στα Χανιά βρέθηκαν δύο επαγγελματίες οδηγοί ταξί, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από στοχευμένο τροχονομικό έλεγχο για κρούσματα αισχροκέρδειας και υπερκοστολόγησης σε βάρος πελατών.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου στην περιοχή των Δικαστηρίων στα Χανιά. Στελέχη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε δημόσιας χρήσης οχήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα των κομίστρων, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου να βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο διαφορετικοί οδηγοί ταξί να έχουν εισπράξει αδικαιολόγητα διπλό κόμιστρο (διπλή ταρίφα) από επιβάτες για διαδρομές εντός της πόλης, όπου δεν απαιτούνταν και δεν προβλεπόταν από τον νόμο καμία επιπλέον χρέωση.

Στην πρώτη περίπτωση, οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν ηλικιωμένο οδηγό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 51χρονος επαγγελματίας.

Για τον 51χρονο, μάλιστα, η έρευνα των αστυνομικών έβγαλε ένα ακόμα σοβαρό λαβράκι. Όπως διαπιστώθηκε, εκτελούσε το δρομολόγιο και μετέφερε πελάτες στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Το δίπλωμά του είχε αφαιρεθεί διοικητικά για διάστημα 30 ημερών λόγω προηγούμενης οδικής παράβασης, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να βγει κανονικά στη γύρα για μεροκάματο.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγοί κρατούνται και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, προκειμένου να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.