Χανιά: Στείρωσαν 80 γάτες στα Σφακιά – Η σημαντική πρωτοβουλία των εθελοντών (φωτο)

Χανιά: Στείρωσαν 80 γάτες στα Σφακιά – Η σημαντική πρωτοβουλία των εθελοντών (φωτο)

Σε μία εθελοντική δράση προχώρησαν πολίτες στα Σφακιά, που με τη βοήθεια του δήμου Σφακίων αλλά και εθελοντών από τα Χανιά περισυνέλλεξαν αδέσποτες γάτες και τις στείρωσαν!

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν τα ζώα ταΐζονται από τους τουρίστες ενώ τους χειμερινούς μήνες υποφέρουν» δήλωσε στο zarpanews.gr εθελόντρια, η Γιάννα Πατρουδάκη.

Όπως είπε, «ο αριθμός των αδέσποτων ολοένα και μεγάλωνε και υπήρχε μεγάλη ανάγκη αυτό να ελεγχθεί».

Έτσι, κάποιοι έλαβαν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν στην περισυλλογή των γατιών από περιοχές όπως Λουτρό, Φραγκοκάστελλο, Κουτελο, και Βουβά. Μάλιστα σύμφωνα με την εθελόντρια μόνο από το Λουτρό κατάφεραν να πιάσουν 50 γάτες, ενώ από τις υπόλοιπες περιοχές 30.

Στη δράση συμμετείχαν 7 άτομα συνολικά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι κτηνίατροι που ανέλαβαν τη στείρωση είναι από τη Γερμανία και το έκαναν κι εκείνες εθελοντικά!

Τα έξοδα καλύφθηκαν τόσο από το δήμο Σφακίων όσο και από τους συμμετέχοντες εθελοντές. Ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι.

Η κα Πατρουδάκη θέλησε επίσης να τονίσει πως «δεν υπάρχει κανένα έξοδο για τους πολίτες που θα ήθελαν να βοηθήσουν. Αν υπάρχει κάποιο ζώο στην αυλή του σπιτιού τους, παραδείγματος χάριν, μπορεί να απευθυνθεί στο δήμο ώστε να βοηθήσει».

Οι δράσεις δεν σταματούν εδώ καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει το ίδιο και για τους σκύλους.

zarpanews.gr