Την πιθανότητα ευθύνης τoυ αδικοχαμένου Παναγιώτη Καράτζη που σκοτώθηκε στο τροχαίο με την Πόρσε στη Λεωφόρο Σούδας στις 11 Ιανουαρίου αναζητά η οικογένεια του 45χρονου, μέσω αναπαράστασης του τροχαίου, που συγκλόνισε τα Χανιά και ολόκληρη τη χώρα.
Η οικογένεια του 22χρονου κάνει λόγο για σόου της οικογένειας του 45χρονου, στο σημείο του τροχαίου εκεί που έχει στηθεί εικονοστάσι στη μνήμη του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το βράδυ της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση του τροχαίου δυστυχήματος, στο σημείο που έγινε, στη Λεωφόρο Σούδας κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του 45χρονου.
Σκοπός της αναπαράστασης, ήταν για να διαπιστωθεί, αν ο άτυχος Παναγιώτης, οδηγούσε με αναμμένα τα φώτα του αυτοκινήτου του στη μεγάλη σκάλα και κατά πόσο αυτό ήταν ικανό να μειώσει την ορατότητα στον 45χρονο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος.
Φυσικά, όλο αυτό συνέβη μπροστά στους γονείς του 22χρονου, που παρακολουθούσαν την αναπαράσταση του τροχαίου στο οποίο χάθηκε το παιδί τους.
Η διαδικασία έγινε παρουσία των δύο εμπειρογνωμόνων των οικογενειών, μαζί με εκείνους που έχουν οριστεί από το κράτος.
«Ήταν ένα show για να κερδίσουν χρόνο», σχολιάζει στο zarpanews.gr, ο Αντώνης Καρατζής, πατέρας του Παναγιώτη, ενώ όπως επισημαίνει, εδώ και πέντε μήνες, δεν έχει προχωρήσει σχεδόν τίποτα καταγγέλλοντας στασιμότητα στην υπόθεση, την ώρα που όπως λέει ο πατέρας του 22χρονου «κάποιοι ήθελαν να φτάσει η υπόθεση μέχρι το “κόκαλο” και να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει».
«Δεν έχουν γίνει ούτε πραγματογνωμοσύνες, ούτε ο δεύτερος έλεγχος στα αίματα», τονίζει ο κ. Καρατζής, ενώ ξεσπά καθώς όπως λέει «όλα αυτά έγιναν μπροστά στο εικονοστάσι του παιδιού μου, δε σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του».
Πάντως, η οικογένεια, αναμένεται να προχωρήσει στην αντεπίθεση μέσω του δικηγόρου της για να τιμήσει τη μνήμη του παιδιού που χάθηκε τόσο άδικα.
Υπενθυμίζεται πως στο αίμα του 45χρονου που έχει προφυλακιστεί είχε βρεθεί αλκοόλ, πολύ παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο.