Χανιά: Σκηνικό «εμφυλίου» στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας – Επενέβη η αστυνομία στην λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων

Χανιά: Σκηνικό «εμφυλίου» στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας – Επενέβη η αστυνομία στην  λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων

Σκηνές που δεν τιμούν την τοπική Εκκλησία διαδραματίστηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr– την Κυριακή των Βαΐων στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας  Τζαγκαρόλων στα Χανιά, κατά την πρωινή λειτουργία της ημέρας, όπου έλαβαν χώρα αψιμαχίες, εντάσεις ακόμα και ελαφρές βιαιοπραγίες, μεταξύ ομάδων πιστών αλλά και ιερωμένων με φόντο την συγκρουσιακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μονή μετά την αλλαγή διοίκησης.

Στη Μονή κλήθηκε και πήγε αστυνομία ενώ μετά τα γεγονότα, ο ίδιος ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, αποφάσισε ο ίδιος προσωπικά να αφήσει την Μητρόπολη για πρώτη φορά μέσα στην Μ. Εβδομάδα και να λειτουργήσει στην Αγ. Τριάδα, τόσο στην απογευματινή λειτουργία της Κυριακής των Βαϊων, όσο και την Μ. Δευτέρα και πιθανότατα θα συνεχίσει και σήμερα Μ. Τρίτη και την υπόλοιπη Μεγαλοβδομάδα.

Το επεισόδιο

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του zarpanews.gr, ο πρώην Ηγούμενος, Επίσκοπος Δορυλαίου, Δαμασκηνός Λιονάκης,  μετέβη στο Καθολικό της Μονής για να λειτουργήσει ο ίδιος στην Ακολουθία της Κυριακής των Βαΐων, επικαλούμενος μια επιστολή του Πατριαρχείου. Ωστόσο, από τον νυν Ηγούμενο, κ. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, αυτό δεν του επετράπη.

Στον ναό βρίσκονταν πιστοί, οι οποίοι όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχαν μεταβεί εκεί, μετά από πληροφόρηση ότι θα λειτουργούσε ο Δορυλαίου, παρότι δεν είναι πια Ηγούμενος στη Μονή. Ακολούθησαν εντάσεις τόσο μεταξύ ιερέων όσο και μεταξύ πιστών ενώ υπάρχουν αναφορές και για ελαφρές βιαιοπραγίες.

Πάντως η αστυνομία κλήθηκε και κατέγραψε τα πρωτοφανή γεγονότα ενώ το σκηνικό εμφυλίου στην τοπική Εκκλησία, δεν φαίνεται να αναστρέφεται.