Χανιά: Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο – Περιμένουν ακόμα και επτά ώρες στα επείγοντα

Χανιά: Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο Νοσοκομείο – Περιμένουν ακόμα και επτά ώρες στα επείγοντα

Έως και επτά ώρες περιμένουν ασθενείς στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, προκειμένου να εξεταστούν την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Πολλοί είναι εκείνοι που λόγω της έξαρσης που παρουσιάζουν ασθένειες όπως η γρίπη, κατέφυγαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να εξεταστούν, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν διάφορα έκτακτα περιστατικά.

Αυτό όμως που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ξεπερνάει κάθε φαντασία αφού, πολλοί από εκείνους περιμένουν ακόμα και περισσότερες από επτά ώρες στην αναμονή.

Όπως λέει ασθενής στο zarpanews,gr, «Επισκέφθηκα με τον άνδρα μου το νοσοκομείο γιατί είμαστε και οι δύο άρρωστοι από γρίπη. Περιμένουμε περίπου τέσσερις ώρες για να εξυπηρετηθούμε ενώ, δεν υπάρχει διαλογή και παράλληλα έρχονται ασθενοφόρα, που λόγω της σοβαρότητας των περιστατικών έχουν προτεραιότητα. Μια άλλη κοπέλα περιμένει εδώ από τις 12 το μεσημέρι, έχει φτάσει τις επτά ώρες», εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά της για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αφού όπως αναφέρει, «μας είπαν ότι δουλεύουν συνολικά τρία άτομα».

Η ίδια επίσης τονίζει πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τους γιατρούς οι οποίοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τους ασθενείς αλλά με την έλλειψη προσωπικού που βάζει τους ασθενείς σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, ειδικά τις ημέρες των γιορτών.

Μαλιστα η ασθενής αναφέρει πως αν χρειαστεί να περιμένει περισσότερο είναι αναγκασμένη να καταφύγει σε ιδιωτική κλινική. «Αν δε μπορέσω να εξυπηρετηθώ, θα πάω σε κλινική για να με βοηθήσουν. Φυσικά, δε μου περισσεύουν τα χρήματα, πολύτεκνη είμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς», τονίζει εμφανώς αναστατωμένη στο zarpanews.gr.

H αλήθεια είναι πως τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι γνωστά εδώ και καιρό, και οι εργαζόμενοι έχουν κρούσει πολλάκις τον κώδωνα του κινδύνου για την υποστελέχωση που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί έναν ολόκληρο νομό.