Χανιά: Περιπλανώμενοι επιτέθηκαν με πέτρες σε νεαρή κοπέλα στους Αγίους Αποστόλους! – Εικόνες πλήρους υποβάθμισης στο άλσος (φωτο)

Οι περιπλανώμενοι στήνουν έναν άτυπο καταυλισμό γύρω από το πάρκο...
Χανιά: Περιπλανώμενοι επιτέθηκαν με πέτρες σε νεαρή κοπέλα στους Αγίους Αποστόλους! - Εικόνες πλήρους υποβάθμισης στο άλσος (φωτο)

Σε ένα ιδιότυπο «γκέτο» και εστία ανεξέλεγκτων κινδύνων τείνει να μετατραπεί ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου των Χανίων, το άλσος των Αγίων Αποστόλων, με την κατάσταση να ξεφεύγει πλέον από τα όρια της υποβάθμισης και να αγγίζει θέματα δημόσιας ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το parakritika, το πρόβλημα με τους περιπλανώμενους που εγκαθίστανται αυθαίρετα πέριξ του άλσους έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Το τελευταίο και πιο σοβαρό περιστατικό αφορά σε μια νεαρή κοπέλα, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε άγρια επίθεση με πέτρες από τα συγκεκριμένα άτομα, την ώρα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της στην περιοχή.

Επιθέσεις και απειλές σε όποιον αντιδρά

Όπως αναφέρει το θύμα της επίθεσης, η κατάσταση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο λίγο πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Οι περιπλανώμενοι στήνουν έναν άτυπο καταυλισμό γύρω από το πάρκο και η συμπεριφορά τους γίνεται άκρως επιθετική απέναντι σε όποιον πολίτη τολμήσει να διαμαρτυρηθεί ή να αποτυπώσει με τον φωτογραφικό του φακό την εικόνα που επικρατεί. «Οι Αρχές γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά δεν γίνεται τίποτα. Όποτε εμφανιστεί η αστυνομία τα μαζεύουν και φεύγουν και μετά από λίγο επιστρέφουν. Μας απειλούν κι από πάνω», επισημαίνει χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα.

Εικόνες πλήρους υποβάθμισης στο άλσος

Η καθημερινότητα στο σημείο περιγράφεται ως χαοτική. Πέρα από το αίσθημα ανασφάλειας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με έναν απέραντο σκουπιδότοπο σε κάθε γωνιά, παρατημένα αντικείμενα, απλωμένες μπουγάδες και αλόγιστη χρήση του κοινόχρηστου νερού. Παράλληλα, εκφράζονται έντονοι φόβοι για την ασφάλεια των ίδιων των μικρών παιδιών των περιπλανώμενων, τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα κοντά στο οδικό δίκτυο με ορατό τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος.

Το άλσος των Αγίων Αποστόλων συγκεντρώνει καθημερινά και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα εκατοντάδες οικογένειες, αθλητές και τουρίστες. Οι πολίτες ζητούν πλέον άμεσες και μόνιμες λύσεις από τους αρμόδιους φορείς, καθώς το ζήτημα δεν περιορίζεται πλέον μόνο στην αισθητική και την καθαριότητα, αλλά στην προστασία της σωματικής ακεραιότητας όσων επισκέπτονται τον χώρο.