Χανιά: «Πέταξε» πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης

Χανιά: «Πέταξε» πάνω από τα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης

«Πέταξε» πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στο νομό Χανίων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, η υψηλότερη τιμή της αμόλυβδης καταγράφηκε σε πρατήριο των Βουκολιών στα 2,097 ευρώ το λίτρο ενώ  ακολουθούν τα Σφακιά με 2, 078 ευρώ το λίτρο.

Επίσης, πάνω από τα 2 ευρώ πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη σε πρατήρια υγρών καυσίμων εντός και εκτός της πόλης των Χανίων, σε Λεωφόρο Καραμανλή, Παζινό, Αρώνι, Βρύσσες Αποκορώνου, Βάμο, Πλατανιά, Κίσαμο, Αγία Ειρήνη Σελίνου.

Για την αύξηση της τιμής της αμόλυβδης είχε μιλήσει στο Zarpa Radio 89,6 ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αλματώδης αύξηση στις τιμές της λιανικής. Αυτό οφείλεται στο ότι οι τιμές του βαρελιού έχουν ανοδική πορεία καθημερινά. Οι διεθνείς τιμές έχουν ανοδική πορεία, αυτή τη στιγμή το βαρέλι είναι στα 97 δολάρια, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι επακόλουθο να ανέβουν και οι τιμές της λιανικής.

Πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο διάστημα η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο και όσο πλησιάζουμε στους καλοκαιρινούς μήνες που η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη…αυτό βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από την ελληνική αγορά. Παρατηρείται ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση στο καύσιμο γενικότερα, γι’ αυτό και ανεβαίνουν οι διεθνείς τιμές. Οπότε… θα δούμε υχηλές τιμές της βενζίνης».

Η συνεχής αύξηση στις τιμές των καυσίμων προκαλεί καθημερινά πονοκέφαλο σε χιλιάδες καταναλωτές.

zarpanews.gr