Χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, η 13χρονη Μαρία ξεκινά αύριο το ταξίδι της για το Χιούστον του Τέξας όπου θα λάβει εξειδικευμένη θεραπεία για τη σπάνια μορφή καρκίνου την οποία πολεμάει. Αυτό έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Γιάννης Δρακακάκης στη διάκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων ενώ μετέφερε και και τις ευχαριστίες της οικογένειας προς όλους.
Στο μεταξύ η τεράστια καμπάνια για την συγκέντρωση χρημάτων συνεχίζεται.
Από τη μεριά του ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των εργαζομένων των SYNKA, Γιάννης Χατζάκης, μετέφερε την στήριξη του ομίλου στο εγχείρημα, ενώ ανακοίνωσε πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στα σούπερ μάρκετ SYNKA κουμπαράδες για τη μικρή Μαρία, στα καταστήματα που θα επιλέξει η οικογένεια.
Μάχη για την ζωή δίνει το 13χρονο κορίτσι
Η 13χρονη Μαρία από τον Γαλατά διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing και δίνει μάχη για τη ζωή της. Ύστερα από χειρουργεία και θεραπείες στην Ελλάδα, η Μαρία κρίθηκε αναγκαίο να μεταβεί άμεσα στο εξειδικευμένο αντικαρκινικό νοσοκομείο MD Anderson στο Χιούστον των ΗΠΑ, ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία της.
Το απαιτούμενο κόστος νοσηλείας, που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, είναι αδύνατον να καλυφθεί από την οικογένεια. Για τον σκοπό αυτό στήθηκαν κουμπαράδες ενισχύσεις για το μικρό κορίτσι σε επιχειρήσεις της πόλης αλλά και σε άλλες περιοχές ενώ άνοιξε και ερανικός λογαριασμός.