Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Εκκενώθηκε ο οικισμός και το Ναυτικό Νοσοκομείο (φωτο – video)

Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης – Εκκενώθηκε ο οικισμός και το Ναυτικό Νοσοκομείο (φωτο – video)

Πυρκαγιά προκλήθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί κοντά στον οικισμό στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά προκλήθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος στα Μεγάλα Χωράφια και απείλησε σοβαρά τον οικισμό στον Ναύσταθμο.

Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οχήματα της πυροσβεστικής από τα Χανιά, ενώ έσπευσαν δυνάμεις και από τις Βρύσες, αλλά και από την Κίσαμο. Επίσης στο σημείο έφτασε και όχημα του δήμου Χανίων (υδροφόρα) ενώ αστυνομικές δυνάμεις επιδίωξαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, με τα οχήματα να εκτρέπονται προς Μαλάξα.

Ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση και τόσο σοβαρό το συμβάν που εκλήθη και ο στρατός να συνδράμει σε ό,τι απαιτούνταν.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν στο έπακρον τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Πυκνός καπνός και θυελλώδεις άνεμοι (έως 7 μποφόρ) δυσκόλεψαν αφάνταστα την προσπάθεια της πυροσβεστικής στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Κρήτης. Η προσπάθεια κατάσβεσης κράτησε επί ώρες!

Αναμένεται και η έλευση ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής και παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη η προσέγγιση λόγω των ισχυρών ανέμων, αναμένεται να επιχειρήσει.

Οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσχερείς με την ένταση του ανέμου να είναι μεγάλη και να αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις! Μάλιστα, η πυροσβεστική εκλήθη να προστατεύσει και το ΝΝΚ σε περίπτωση που η φλόγα στραφεί προς τα εκεί. Αξίζει να τονιστεί ότι η πυρκαγιά απείλησε κατοικίες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν δραματικές συνέπειες.

Η πυρκαγιά έκαψε το άλσος από κάτω από τη λέσχη του Ναύσταθμου Κρήτης. Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχείρησαν και στον ΒΟΑΚ επί του ύψους του ραντάρ.

Τρομερή προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά!

Δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Σημειώνεται ότι Ρυμουλκά της εταιρίας «Εθνικό Ναυτιλιακό Πρακτορείο» του Ιακωβου Χονδρακη συνέδραμαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από θαλάσσης και πιο συγκεκριμένα στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς τη στιγμή που εκείνη κατευθυνόταν προς τη θάλασσα και ενώ στην πορεία της έκαιγε βλάστηση. Σε αυτή την προσπάθεια συνέδραμαν και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι επειδή σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της άσκησης “Μίνωας” το συγκεκριμένο πρόκειται για πραγματικό συμβάν.

Δείτε βίντεο

ρεπορταζ flashnews.gr