Σε δύο άτομα πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά, χθες, για κατοχή και διακίνηση χιλιάδων βεγγαλικών και κροτίδων.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, ένας 37χρονος είχε εισάγει από το εξωτερικό και διακινούσε κροτίδες, βεγγαλικά και είδη πυροτεχνίας, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Με αφορμή αυτές τις πληροφορίες, χθες το πρωί οργανώθηκε επιχείρηση, στο Λιμάνι της Σούδας, όπου εντοπίστηκε ο 37χρονος να επιβαίνει σε όχημα που επιβιβαζόταν από το πλοίο, μαζί με ακόμη έναν 23χρονο. Οι αρχές ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και πραγματοποίησαν έλεγχο τόσο σε αυτό όσο και στους δύο επιβάτες.
Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 37χρονου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
- –5.460- βεγγαλικά,
- -3.822- κροτίδες,
- -25- πυροτεχνήματα σιντριβάνι,
- -16- πυροτεχνήματα τύπου βόμβα,
- -2- καπνογόνα,
- -3- ηλεκτρονικές συσκευές απομακρυσμένης πυροδότησης βεγγαλικών,
- -2- πιστόλια,
- -3- γεμιστήρες,
- -611- φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
- -1- μεταλλική βαλλίστρα με -5- βέλη,
- -3- σιγαστήρες πυροβόλου όπλου,
- προσαρμοσμένο φακό,
- διόπτρα και κομπρέσορα,
- -1- γκλόπ,
- -1- μαχαίρι
Επίσης κατασχέθηκε το όχημα, ιδιοκτησίας του 37χρονου, ως μέσο παράνομης μεταφοράς όπλων πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.
Η προανάκριση διενεργείται από Το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

