Όσο παραμένει μπλεγμένο στα δίχτυα της γραφειοκρατίας, το παλιό δημαρχείο της οδού Χάληδων, στο Συντριβάνι, έχει μετατραπεί σε ένα ερείπιο που καταρρέει στην είσοδο του παλιού λιμανιού, ενώ από το πρωί της Πέμπτης ο δήμος Χανίων ξεκίνησε να τοποθετεί δίχτυ στην πρόσοψη, για την προστασία των περαστικών από τα τμήματα του κτηρίου που πέφτουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετές αναφορές για πτώσεις μπάζων και κομματιών από τα παράθυρα, με υπαρκτό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Στο μεταξύ η τελευταία επίσημη εξέλιξη σχετικά με το μέλλον του κτηρίου που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1928, ήταν 90 χρόνια αργότερα, το 2018, όταν απομακρύνθηκαν οι σκαλωσιές που είχαν μπει το 2004 ώστε να προχωρήσουν εργασίες άρσης ετοιμορροπίας.
