Χανιά: «Θέλουμε δέντρα και όχι τσιμέντα» – Ζητούν να μη γίνουν χώροι στάθμευσης στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου (Video + φωτο)

Χανιά: «Θέλουμε δέντρα και όχι τσιμέντα» – Ζητούν να μη γίνουν χώροι στάθμευσης στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου  (Video + φωτο)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου και παιδιά μαζεύτηκαν από το πρωί στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου με σκοπό να απολαύσουν την Κυριακή διοργανώνοντας πληθώρα δράσεων.

Οι πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου», ζητούν ένα μεγάλο πάρκο, για όλους, αντιδρώντας στη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή, έστω και προσωρινά.

Με δράσεις για παιδιά, φαγητό και μουσικοί οι Χανιώτες διασκέδασαν στον χώρο που θα δημιουργηθεί το μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο της πόλης.

«Θέλουμε δέντρα και όχι τσιμέντα» λένε οι κάτοικοι, και η φράση αυτή αποδόθηκε και σε πανό που ανάρτησαν στον χώρο όσοι βρέθηκαν εκεί.

«Έτσι παραδόθηκε στον Δήμο Χανίων, για να γίνει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο. Βλέπουμε παρεμβάσεις που έχουν γίνει χωρίς καμία μελέτη, δεν έχουν περάσει από κανένα δημοτικό συμβούλιο και δεν αρμόζουν σε αυτόν τον χώρο, χωρίς καμία διαβούλευση με τους πολίτες των Χανίων, που διεκδίκησαν αυτό το μητροπολιτικό πάρκο. Το έχουν ανάγκη τα παιδιά, το έχουν ανάγκη οι πολίτες των Χανίων, το έχουμε ανάγκη όλοι μας», τόνισε η Κατερίνα Μανιμανάκη, επικεφαλής της παράταξης «Όνειρο είναι τα Χανιά», η οποία βρέθηκε στην εκδήλωση.

«Η παρουσία του κόσμου, δείχνει για ακόμα μια φορά την ανάγκη του κόσμου για ένα πάρκο μεγάλο, ανοιχτό ικανό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας», τόνισε από τη μεριά του ο Δημοτικός σύμβουλος Μιλιτάδης Κλωνιζάκης, δηλώνοντας παρών στις διεκδικήσεις των πολιτών των Χανίων.

Οι χώρος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 5 το απόγευμα, με τις δράσεις να συνεχίζονται μέχρι εκείνη την ώρα.