Χανιά: Ετοιμάζουν beach bar στα κατσάβραχα σε περιοχή Natura; Προβληματίζει τους πολίτες η εικόνα στα Ροδωπού (φωτο)

«Αναρρωτιέμαι ποιος φορέας και ποια υπηρεσία έχει δώσει άδεια για αυτές τις παρεμβάσεις πάνω στον αιγιαλό και μάλιστα σε μια περιοχή Natura;»
Χανιά: Ετοιμάζουν beach bar στα κατσάβραχα σε περιοχή Natura; Προβληματίζει τους πολίτες η εικόνα στα Ροδωπού (φωτο)

Μια μεταλλική εξέδρα έχει «ξεφυτρώσει» πάνω στα βράχια, σε μια από τις πιο αγνές περιοχές του νομού Χανίων, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου Ροδωπού. Μάλιστα, όπως αναφέρει αναγνώστης στο zarpanews.gr στο σημείο, έχουν τοποθετηθεί υποδομές για ομπρελοκαθίσματα, για ντουζ αλλά και υποδομή για μπαρ!

Μάλιστα, ο ίδιος σε πρόσφατη επίσκεψή του στο σημείο, διαπίστσωσε ότι έχει γίνει μια γενικότερη αλλοίωση του τοπίου με την εκσκαφή βράχων για την δημιουργία βοηθητικών – αποθηκευτικών χώρων.

«Αναρρωτιέμαι ποιος φορέας και ποια υπηρεσία έχει δώσει άδεια για αυτές τις παρεμβάσεις πάνω στον αιγιαλό και μάλιστα σε μια περιοχή Natura;» σημειώνει -εύλογα- ο αναγνώστης.

Γνωρίζει ο Δήμος Πλατανιά και η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου για την συγκεκριμένη παρέμβαση; Και ποιος ελεγκτικός μηχανισμός είναι αυτός που θα διαπιστώσει τι συμβαίνει και θα επιβάλλει τη νομιμότητα, θα συμπληρώναμε εμείς.

Παρότι η αειφορία, η βιωσιμότητα και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν διακηρυγμένους στόχους της κεντρικής εξουσίας και των περιφερειακών και τοπικών Αρχών, εντούτοις φαίνεται ότι παραμένει σε ορισμένους η αίσθηση ότι μπορούν να ενεργούν όπως θέλουν αλλά και η δυνατότητα να το κάνουν.

zarpanews.gr