Χανιά: Δυσαρέσκεια για την πορεία του έργου της Δημοτικής Αγοράς από τους καταστηματάρχες

Χανιά: Δυσαρέσκεια για την πορεία του έργου της Δημοτικής Αγοράς από τους καταστηματάρχες

Την δυσαρέσκεια τους για την πορεία του έργου της Δημοτικής Αγοράς εκφράζουν με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει «Το έργο της δημοτικής αγοράς ξεκίνησε περίπου πριν από 24 μήνες η πρόοδος των μέχρι τώρα εργασιών Κρίνεται ως ανεπαρκέστατη καθώς ένα ποσοστό 15 % των αναγκαίων εργασιών έχει μέχρι τώρα εκτελεστεί.
Η δημοτική αρχή μέχρι και πριν από λίγους μήνες διατεινόταν ότι το έργο βαίνει καλός ότι η καθυστέρηση η οποία θα είχε θα ήταν η μικρότερη δυνατή Και αυτή υπολογιζόταν γύρω στους έξι μήνες λόγω της νέας μελέτης στατικότητας που χρειαζόταν το κτήριο.

Σήμερα 12 μήνες μετά που ξεκίνησε η νέα μελέτη στατικότητας Το αποτέλεσμα είναι ένα, το σημαντικότερο κτίριο Της πόλης των Χανίων παραμένει ένα κουφάρι έρμαιο στον καιρό του χειμώνα που έρχεται.
Κανείς τόσο καιρό που το έργο πνίγετε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας δεν βγήκε να ρωτήσει το γιατί .
Διερωτόμαστε οι βουλευτές αυτής της πόλης δεν βλέπουν ότι το έργο θα γίνει ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας ;
Οι βουλευτές των Χανιων δεν μπορούν να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα ;
Η ενημέρωση του πρωθυπουργού είναι η πραγματικότητα η αυτή που θα θέλαμε να είναι .
Η δημοτική αγορά Χανίων ήταν το κτίριο το οποίο εγκαινιάστηκε αμέσως μετά την ένωση της Κρήτης με την μητέρα Ελλάδα από τον πρωτεργάτη της δημιουργίας του ελληνικού κράτους όπως είναι σήμερα τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ένα κτίριο το οποίο η λαϊκή μούσα έχει τραγουδήσει, Ενα μνημείο σημείο αναφοράς για την πόλη Από το οποίο έχουν περάσει όλοι οι Χανιώτες και οι Επισκέπτες των Χανίων.
Μέσα στη δημοτική αγορά Υπήρχαν χανιώτικες επιχειρήσεις κάποιες από αυτές με μακρά ιστορία γνωστές για την ποιότητα τους και τα προϊόντα που πουλούσαν. Τώρα υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις που δε λειτουργούν αλλά εξακολουθούν να πληρώνουν εφκα Και λοιπές άλλες φορές χωρίς κανένα κύκλο εργασιών.
Ουσιαστικά περίπου οι μισές επιχειρήσεις που υπήρχανε στην δημοτική αγορά εδώ και (4) χρόνια είναι ουσιαστικά ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ λόγω και της πανδημίας του Covid 19 .
Οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί .
Το ΕΦΚΑ η δόσεις από την επιστρεφόμενη οικονομική βοήθεια που δόθηκε , δάνεια τραπεζών κλπ.
Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει η πολιτική βούληση οποία θα λύσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν εάν υπάρχουν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες το ταχύτερο δυνατόν.
θα πρέπει να υπάρξει καποια βοήθεια για τους ανθρώπους που βγήκαν στο δρόμο Χωρίς καμία μα καμία ενίσχυση κάποια μέριμνα έτσι ώστε να παγώσουν εισφορές και χρέη που έχουν δημιουργηθεί.
Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η Δημοτική αρχή αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας αν και το έχουμε ζητήσει επίσημα εγγράφως 2 φορές»