Χανιά: Για άλλη μια φορά καθίζηση άνοιξε τρύπα στο πεζοδρόμιο του Κουμ Καπί (φωτο)

Χανιά: Για άλλη μια φορά καθίζηση άνοιξε τρύπα στο πεζοδρόμιο του Κουμ Καπί (φωτο)

Έκπληκτοι διερχόμενοι από το πεζοδρόμιο του Κουμ Καπί απέναντι από την πύλη Sabbionara είδαν να έχει ανοιχτεί μια μεγάλη τρύπα. Και ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός , ενώ στο σημείο τοποθετήθηκαν κορδέλες για να μην πέσει κάποιος μέσα.

Μόνο που το νέο αυτό περιστατικό στο πολύπαθο παραλιακό μέτωπο της συνοικίας δεν αποτελεί πραγματική έκπληξη καθώς είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει.

Και είναι γνωστό στους πάντες και του Δήμου Χανίων, ότι εκεί ήταν αμμουδερή παραλία η οποία στην δεκαετία του 1980 μπαζώθηκε για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο παραλιακό μέτωπο της συνοικίας του Κουμ Καπί.

Κουμ Καπί 1950

Και είναι επίσης γνωστό ότι εδώ και χρόνια η θάλασσα «διεκδικεί» να πάρει πίσω τον χώρο που της «έκλεψαν».

Και πάλι είναι γνωστό ότι ανα χρονικά διαστήματα παρουσιάζονται ανάλογες μικρότερες ή μεγαλύτερες καθιζήσεις οι οποίες απλά μπαλώνονται από τα συνεργεία του Δήμου.

Και ενώ εδώ και χρόνια έχει εκπονηθεί μελέτη για την πλήρη αποκατάσταση και αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου, ο Δήμος Χανίων ακολουθεί τελείως διαφορετικούς ρυθμούς από εκείνους της φυσικής κίνησης των κυμάτων της θάλασσας.

Αλλά το γεγονός της απειλής μιας πολύ μεγαλύτερης καθίζησης δεν είναι το μόνο που προκαλεί την οργή και αγανάκτηση κατοίκων και καταστηματαρχών.

Είναι και η πλήρης εγκατάλειψη που απεικονίζεται με τις σπασμένες πλάκες , τους σκουριασμένους στύλους φωτισμού (κάποια στιγμή είχαν καταρρεύσει και 2-3) και τα σκουριασμένα «προστατευτικά» κάγκελα τα οποία σίγουρα δεν διορθώνονται με ένα βάψιμο.

Καλοί λοιπόν οι πανηγυρισμοί για αναπλάσεις πεζοδρομίων αλλά μάλλον οι αρμόδιοι του Δήμου Χανίων πρέπει να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους.

(Φωτογραφίες Δημήτρης Πιρπινάκης)

ΝαπΣ