Χανιά: Απατεώνες «χτυπούσαν» τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών και… ιερέων

Χανιά: Απατεώνες «χτυπούσαν» τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών και… ιερέων

Δεν έχουν ούτε τον «Θεό» τους οι απατεώνες που φροντίζουν να αποσπούν χρηματικά ποσά με διάφορες προφάσεις υποδυόμενοι είτε λογιστές, είτε πωλητές μέσω διαδυκτίου, είτε στην προκειμένη περίπτωση κοινωνικούς λειτουργούς και δικηγόρους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου μια Ελληνίδα τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιερείς/εκπροσώπους ιερών ναών και συστήθηκε ψευδώς ως εκπρόσωπος κοινωνικών υπηρεσιών πρόνοιας ή ως δικηγόρος που εκπροσωπούσε άτομα που είχαν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, τους έπεισε να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τράπεζας. Έπειτα, προέβη σε αναλήψεις από τα τραπεζικά καταστήματα και ιδιοποιήθηκε τα χρηματικά ποσά.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ημεδαπής δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού η οποία κατηγορείται για τρεις  υποθέσεις απάτης (2 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κισάμου και του Ηρακλείου σε βάρος ιερέων/εκπροσώπων ιερών ναών.

Επιπλέον, σε βάρος της γυναίκας υποβλήθηκε έγκληση  για το αδίκημα της αντιποίησης από αρμόδια εκπρόσωπο του Δήμου Κισσάμου.

Επιπλέον  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις απάτης σε βάρος ημεδαπών που διαπράχθηκαν στην Κίσσαμο και σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, δύο άτομα  τον περασμένο Φεβρουάριο, με το πρόσχημα αγγελιών πώλησης οχημάτων ή συστηνόμενοι ως λογιστές με το πρόσχημα της καταβολής επιδόματος  «MARKET PASS», έπεισαν τους πολίτες να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τράπεζας. Έπειτα, προέβησαν σε αναλήψεις από τα τραπεζικά καταστήματα και ιδιοποιήθηκαν τα χρηματικά ποσά.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία των ημεδαπών δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. και για τις δύο περιπτώσεις οι προανακρίσεις γίνονται από το Α.Τ, Κισάμου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αγγελίες αγοραπωλησιών στο διαδίκτυο ή με τηλεφωνήματα από άτομα που συστήνονται ψευδώς ως λογιστές με το πρόσχημα της καταβολής επιδομάτων και σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.