Χανιά: Ανοίγουν για γάμους και δεξιώσεις τρία μαγικά σημεία στο Παλιό Λιμάνι

Χανιά: Ανοίγουν για γάμους και δεξιώσεις τρία μαγικά σημεία στο Παλιό Λιμάνι

O Αιγυπτιακός Φάρος, η Φορτέτζα αλλά και το ολοκαίνουριο roof garden του υπό παράδοση νέου κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, είναι οι τρεις νέοι χώροι που στο εξής θα παραχωρούνται έναντι αντιτίμου για πολιτικούς γάμους και δεξιώσεις, με στόχο τον εμπλουτισμό του brand name της πόλης μας στην προσέλκυση γαμήλιου τουρισμού.

Πρόκειται για έναν τομέα με μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική, όπως αναφέρουν επαγγελματίες του χώρου στο zarpanews.gr ενώ ιδιαιτέρως το κομμάτι του destination wedding κερδίζει διαρκώς έδαφος ειδικά στην αγορά της Αγγλίας αλλά και στην Αμερική.

To πρωί της Δευτέρας, wedding planners που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους νέους χώρους και να ενημερωθούν για τους όρους της παραχώρησης από τον αντιδήμαρχο τουρισμού Νεκτάριο Ψαρουδάκη και τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου, Μανώλη Κοτσιφάκη.

«Εφαρμόζοντας την στρατηγική του Δήμου Χανίων για τον γαμήλιο τουρισμό πήραμε αυτήν την απόφαση» σημειώνει στο zarpanews.gr ο κ. Ψαρουδάκης. « Με αυτόν τρόπο θέλουμε να δώσουμε περισσότερες επιλογές στους επαγγελματίες του χώρου να αναπτύξουν περισσότερο αυτό το κομμάτι του γαμήλιου τουρισμού, το οποίο αφορά θεματικό τουρισμό πολύ υψηλού επιπέδου» τόνισε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η δυνατότητα παραχώρησης προφανώς δεν περιορίζεται μόνο σε αλλοδαπούς αλλά αφορά και ντόπιους.

Destination wedding – Συμβολικοί γάμοι

Τα ζευγάρια ζητούν χώρους που να έχουν μία ιδιωτικότητα, να έχουν ωραία θέα, ηλιοβασίλεμα» σημειώνει η διοργανώτρια γάμων, Ελένη Μαυρογένη. «Η αλήθεια είναι ότι οι χώροι είναι εξαιρετικοί, είναι κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα και είναι σίγουρο ότι θα αυξήσει τον γαμήλιο τουρισμό» εκτιμά και εξηγεί ότι «υπάρχουν γάμοι οι οποίοι είναι ορθόδοξοι, γάμοι οι οποίοι είναι καθολικοί και γάμοι οι οποίοι είναι συμβολικοί. Δηλαδή ζευγάρια που έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο στην χώρα τους και εδώ έρχονται συνδυάζοντας διακοπές και γάμο».
Όπως τονίζει, η τάση αυτή αφορά κυρίως Άγγλους και Αμερικανούς και οι γάμοι αυτοί έχουν κατά μέσο όρο 60-80 άτομα

Για «ένα πεδίο ραγδαία αναπτυσσόμενο» κάνει λόγο από τη μεριά της η διοργανώτρια γάμων Μαριάντζελα Πατεράκη, «ειδικά ο γαμήλιος τουρισμός έχει τεράστιο πεδίο να αναπτυχθεί ακόμα στα Χανιά και στην Κρήτη. Έχουμε το βουνό, την θάλασσα, την κουλτούρα μας, έχουμε πάρα πολλά να δώσουμε» τονίζει:

Στην Αγγλία, ένα στα τριάμησι ζευγάρια παντρεύονται εκτός Αγγλίας. Γενικά υπάρχει αυτή η κουλτούρα, συνδυάζουν τον γάμο με ταξίδι, με διακοπές καλεσμένων. Είναι μια τάση στην οποία πρωτοπορεί η Αγγλία αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη ακολουθεί, λέει ο διοργανωτής εκδηλώσεων, Τάκης Ζερβουδάκης, τονίζοντας πως «είναι σημεία τα οποία θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον». Ειδικά το σημείο της Φορτέτζας.

zarpanews.gr