Χανιά: «Έχουμε φάει τη σκόνη του αιώνα, δεν αντέχουμε άλλο» – Παράπονα από καταστηματάρχες του κέντρου για καθυστερήσεις στα έργα (φωτο – video)

Χανιά: «Έχουμε φάει τη σκόνη του αιώνα, δεν αντέχουμε άλλο» – Παράπονα από καταστηματάρχες του κέντρου για καθυστερήσεις στα έργα (φωτο – video)

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της σκόνης που προέρχεται από τα έργα που γίνονται στο κέντρο της πόλης, εκφράζουν καταστηματάρχες των οδών Σκαλίδη και Παρθενίου Κελαϊδή. Ιδιαίτερα, όπως καταγγέλουν στο zarpanews.gr, η Παρθενίου Κελαϊδή παραμένει εδώ και τέσσερις μήνες γεμάτη με λακκούβες, κρύβοντας κινδύνους για περαστικούς, οχήματα και παρακείμενες επιχειρήσεις.

Σε βίντεο που δημοσιεύει το zarpanews.gr έχουν καταγραφεί η πτώση μιας γυναίκας λόγω του σκαμένου και κακοτράχαλου πλέον δρόμου, το σύννεφο σκόνης που σηκώνεται και «πνίγει» περαστικούς όταν περνάει λεωφορείο και η γενικότερη κατάσταση λόγω των έργων.

Πέρα από τις επιπτώσεις της σκόνης στην υγεία των πολιτών, οι καθυστερήσεις στα έργα, ιδιαίτερα στην οδό Παρθενίου Κελαϊδή, έχουν εξοργίσει τους καταστηματάρχες, οι οποίοι πλέον βλέπουν τα μαγαζιά τους και τα εμπορεύματά τους πνιγμένα στη σκόνη αλλά και τους πελάτες να απομακρύνονται, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

«Λες και είμαστε στην Ουγκάντα…ωραία ανάπτυξη»

Ο κ. Κώστας Κωλέτης, Καταστηματάρχης της οδού Σκαλίδη, περιέγραψε την κατάσταση στο zarpanews.gr, καταγγέλοντας καθυστερήσεις αλλά και αστοχίες:

«Έχουμε τέσσερις μήνες που έχουμε φάει την σκόνη του αιώνα. Έχουμε προβλήματα το βράδυ που κοιμόμαστε με την υγεία μας, με τους πελάτες μας, ζούμε σε μια κόλαση. Δεν μπορώ να το καταλάβω πως είναι δυνατόν αυτός ο δρόμος να είναι τέσσερις μήνες χώματα. Να τελειώσει αυτό το κομμάτι και ας πάει παρακάτω. Ο συγκεκριμένος εργολάβος ξεκίνησε από δω και έχει φτάσει μέχρι την αγορά κι ακόμα δεν έχει τελειώσει εδώ πέρα. Κάνουμε μπάνιο κάθε μέρα και βγάζουμε μια φτυαριά χώμα από το σώμα μας».

«Πώς είναι δυνατόν να έχουμε τόσο καιρό χώματα λες και είμαστε στην Ουγκάντα;! Ωραία ανάπτυξη», συνέχισε να λέει ο κ.Κωλέτης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κωλέτης αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να έχουν περάσει λάμπες φωτισμού της ΔΕΗ χωρίς πρώτα να έχουν βάλει τα καλώδια και τώρα ξανασκάβουν; Αυτά τα χρήματα που διαχειρίζονται οι αρμόδιοι είναι χρήματα δικά μας. Δεν είναι δυνατόν αυτή η κατάσταση, δεν το αντέχουμε άλλο».

Την ίδια ώρα, και η καταστηματάρχης της οδού Παρθενίου Κελαϊδή Γιασεμή Μώρου, δήλωσε πως δεν έχουν καμία ενημέρωση σχετικά με την πορεία των έργων ενώ η σκόνη είναι αφόρητη:

«Δεν βλέπουμε καμία προοπτική. Το ένα συνεργείο ρίχνει τις ευθύνες στο άλλο. Εμάς εδώ μας μένει μόνο η σκόνη, οι λακκούβες, η βροχή τον χειμώνα, όποιο αμάξι περάσει, κατευθείαν τα νερά μπαίνουν σε όλα τα μαγαζιά, η σκόνη είναι αφόρητη, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε από συνεργεία. Κατανοώ ότι οι κεντρικές αρτηρίες, όπως η πλατεία έχουν προτεραιότητα να τελειώσουν, αλλά και οι παράδρομοι είναι σημαντικοί και ειδικά όπως αυτός εδώ από τον οποίο περνούν τα λεωφορεία».

zarpanews.gr