Στο πένθος ο Δήμος Χανίων: Πέθανε εν ενεργεία πρόεδρος δημοτικής κοινότητας

Ο Ψυλλάκης ήταν μάχιμος αυτοδιοικητικός με έγνοια και ουσιαστική παρέμβαση για θέματα του τόπου του.
Στο πένθος ο Δήμος Χανίων: Πέθανε εν ενεργεία πρόεδρος δημοτικής κοινότητας

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στα Χανιά η απώλεια του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μουζουρά Ακρωτηρίου, Νίκου Ψυλλάκη, ενός ανθρώπου με πολυετή προσφορά τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Ψυλλάκης ήταν μάχιμος αυτοδιοικητικός με έγνοια και ουσιαστική παρέμβαση για θέματα του τόπου του.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε θέσει το θέμα της διεκδίκησης του ακινήτου της παλιάς Ολυμπιακής  από τον Δήμο Χανίων ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Την θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου του, εξέφρασε μιλώντας στο zarpanews.gr o δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για το Ακρωτήρι, Ιωάννης Καλλιτσάκης, κάνοντας λόγο για έναν «άξιο πρόεδρο και άνθρωπο με αγάπη για τον τόπο και γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους του». «Θα τον θυμόμαστε πάντα με εκτίμηση και σεβασμό» τονίζει.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την απώλεια του τοπικού προέδρου της Κοινότητας Μουζουρά Ακρωτηρίου και μέλους της δημοτικής παράταξης Για τα Χανιά, Νίκου Ψυλλάκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη έναν δικό μας άνθρωπο, τον Νίκο Ψυλλάκη, πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουζουρά Ακρωτηρίου, ο οποίος υπηρέτησε τον τόπο του με συνέπεια, αίσθημα ευθύνης και αγάπη.

Γέννημα-θρέμμα του Μουζουρά και πατέρας δύο παιδιών, αφιέρωσε 35 συναπτά έτη στις Ένοπλες Δυνάμεις, από όπου αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Σμηνάρχου, μεταφέροντας σε κάθε πτυχή της ζωής του τη βαθιά αίσθηση καθήκοντος που τον διέκρινε και στην αυτοδιοικητική του πορεία, κατά την οποία υπηρέτησε τους συμπολίτες του με υπευθυνότητα και αφοσίωση.

Δεν υπήρξε μόνο ένας ικανός πρόεδρος, αλλά και ένας άνθρωπος προσιτός, με ήθος και αξιοπρέπεια, που στεκόταν με ειλικρίνεια και ενδιαφέρον δίπλα σε κάθε συγχωριανό του, αφήνοντας το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία.

Η αυτοδιοικητική μας οικογένεια πενθεί την απώλεια ενός άξιου και γνήσιου ανθρώπου, με καθαρό βλέμμα και μεγάλη καρδιά, η οποία αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση».

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσαν και οι Πρόεδροι της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου το οποίο αναφέρει:

Η απώλεια του προέδρου της κοινότητας Μουζουρά Νικολάου Ψυλλάκη, μας γέμισε όλους θλίψη. Έφυγε πρόωρα ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ τον τόπο του, τον οποίο υπηρέτησε με ισχυρό αίσθημα ευθύνης, ήθος και εντιμότητα.

Η πρόωρη απώλειά του, αφήνει ένα μεγάλο κενό σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και συμπορευτήκαμε μαζί σε κοινές προσπάθειες για το καλό του τόπου μας.

Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του εκλιπόντος

Και αποφασίζουμε ομόφωνα:

– Την ημέρα της κηδείας η σημαία να κυματίζει μεσίστια στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.

– Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, την ημέρα της εξόδιας ακολουθίας.

– Να γίνει δωρεά χρηματικού ποσού στη μνήμη του, για την στήριξη του 17χρονου Μάνου από τα Χανιά, που δίνει τη δική του δύσκολη μάχη για τη ζωή.

– Να παραστούμε σύσσωμοι οι Προέδροι των Κοινοτήτων του Ακρωτηρίου στην εξόδιο ακολουθία.

– Το παρόν να αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου Χανίων, στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Πυθάρι, 24-04-2026

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

– Δ.Κ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ- ΓΑΪΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

– Δ.Κ ΑΡΩΝΙΟΥ – ΣΤΑΜΠΟΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

– Δ.Κ. ΣΤΕΡΝΩΝ- ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

– Δ.Κ ΧΟΡΔΑΚΙΟΥ – ΦΑΚΩΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ