Στητό, υγιές Στήθος

Στητό, υγιές Στήθος

Ένα από τα πιο υπέροχα σημεία του γυναικείου σώματος που εκφράζει την θηλυκότητα αλλά και την μητρότητα είναι το στήθος. Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε ένα στήθος στητό και σφριγηλό χωρίς χαλάρωση ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία; Τα αισθητικά προβλήματα που συνήθως παρουσιάζονται είναι ραγάδες και χαλάρωση (ειδικά σε αυξομείωση βάρους) και αυτό συμβαίνει δυστυχώς γιατί το στήθος είναι και το πιο παραμελημένο σημείο του γυναικείου σώματος. Δεν είναι τυχαίο που οι πλαστικές επεμβάσεις στήθους έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. …διότι όταν το στήθος πέσει δεν μπορεί να επανέλθει παρά μόνο με χειρουργική επέμβαση.  Γι’ αυτό και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης τους είναι η φροντίδα, η περιποίηση και η πρόληψη.  

Φυσική μάσκα περιποίησης για σφιχτό στήθος

  • Αφήνετε όλο το βράδυ λίγο χαμομήλι και λίγα άνθη τσουκνίδας σε 1 λίτρο νερό. Βάζετε κομπρέσες στο στήθος με αυτό το μίγμα για 5-10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια κάνετε μασάζ με λάδι χαμομηλιού και ελάχιστο λάδι λεβάντας.
  • Πίνετε καθημερινά αφέψημα από αγριμόνιο, που τονώνει τους μυς του στήθους.
  • Κάντε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών που στηρίζουν το μαστό. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν πως γυμνάζοντας το στήθος τους θα μείνει για πάντα στητό. Αυτό είναι λάθος, μιας και το στήθος στηρίζεται πάνω στους θωρακικούς μυς που σημαίνει ότι αν αυτοί είναι γυμνασμένοι το στήθος χαλαρώνει πιο αργά. Μια πολύ απλή και εύκολη άσκηση είναι να φέρετε τα δάχτυλα των χεριών πάνω στους ώμους και να ξεκινήσετε μία κυκλική κίνηση φέρνοντας τους αγκώνες ενωμένους μπροστά στο στήθος, ανεβάζοντας τους μπροστά από το πρόσωπο. Η κίνηση πρέπει να γίνετε αργά, χωρίς άγχος και ένταση. Η γιόγκα είναι ένα είδος γυμναστικής το οποίο μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα το στήθος σας

 mt_ignore:Στητό, υγιές Στήθος  Πρόβλημα χαλάρωσης
Συμβαίνει συνήθως έπειτα από απότομη απώλεια βάρους. Ένα απαλό μασάζ στην επιδερμίδα με λάδι αβοκάντο βοηθά το στήθος να φαίνεται πιο σφριγηλό και το δέρμα γύρω από το μαστό πιο υγιές.

Είστε έγκυος;
Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι ότι χρησιμοποιούν ειδικά προϊόντα κατά των ραγάδων σ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και τις σταματούν αμέσως μετά τον τοκετό, ενώ κανονικά θα πρέπει να συνεχίσουν τη χρήση τους τουλάχιστον οκτώ μήνες ακόμη. Μια καλή, φυσική κι ανέξοδη λύση προκειμένου να προλάβετε τις ραγάδες είναι να κάνετε καθημερινά μασάζ στο στήθος με ελαιόλαδο και λάδι αχιλλαίας.

 Φροντίστε

  • Να κάνετε καθημερινά ειδικές ασκήσεις που θα βελτιώσουν την εμφάνιση του στήθους σας και θα σας εξασφαλίσουν ότι θα στέκεται στο ύψος του.
  • Να φοράτε σουτιέν. Καλό είναι να αποφεύγετε τα σουτιέν από συνθετικά υφάσματα, ειδικά όταν κάνει ζέστη, γιατί με τον ιδρώτα αφυδατώνεται το στήθος και χαλαρώνει περισσότερο.
  • Μετά το ντους να απλώνετε με απαλές κινήσεις γύρω από το στήθος μια ενυδατική κρέμα ή να κάνετε ελαφρύ μασάζ με έλαια. Έτσι, και την ενυδάτωσή του θα βοηθήσετε και η επιδερμίδα θα αποκτήσει ελαστικότητα.
  • Μετά το ντους να ρίχνετε στο στήθος δροσερό ή, αν το αντέχετε, κρύο νερό.

-Επίσης, καλό είναι να τρώτε τροφές όπως λάχανο, κουνουπίδι και μπρόκολο γιατί καταπολεμούν τα επιπλέον οιστρογόνα που παίρνουμε μέσω των χημικών που χρησιμοποιούνται σήμερα στις τροφές και τα οποία επηρεάζουν άμεσα το γυναικείο στήθος.

mt_ignore:Στητό, υγιές Στήθος  Μην αμελείτε

– Να εξετάζετε τακτικά το στήθος σας, τουλάχιστον μία φορά το μήνα και καλύτερα τις πρώτες μέρες μετά την περίοδο.

– Ότι πρώτη μαστογραφία πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 35 ετών, αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό αλλιώς στα 40.

– Πως για την διατήρηση στητού στήθους ρόλο παίζει και η ψυχολογική κατάσταση. Η κακή ψυχολογία σημαίνει και μεγάλες διακυμάνσεις των ορμονών, τις οποίες υφίσταται το στήθος!