Ρομποτικό χέρι με ανθρώπινες αισθήσεις

Ρομποτικό χέρι με ανθρώπινες αισθήσεις

Ονομάζεται Shadow Dextrous Ηand και αποτελείται από υπερευαίσθητους αισθητήρες και κινητήρες οι οποίοι μιμούνται πιστά την κίνηση του ανθρώπινου χεριού. Με βάρος που δεν ξεπερνά τα 4 κιλά, το «έξυπνο» προσθετικό χέρι προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα 24 ολοκληρωμένων κινήσεων, αλλά και τις αισθήσεις ενός πραγματικού χεριού.

Το μυστικό του βραχίονα υψηλής νοημοσύνης κρύβεται σε μια ενσωματωμένη «τράπεζα» 40 μυών αέρα, οι οποίοι και εξασφαλίζουν τις πλαστικές του κινήσεις ακριβείας. Τα δάκτυλα του χεριού είναι φτιαγμένα με τρόπο ώστε να προσαρμόζονται στο αντικείμενο που αγγίζουν κάθε φορά: έτσι μπορούν άλλοτε να σφίγγουν άφοβα σκληρά αντικείμενα και άλλοτε να πιάνουν με προσοχή οτιδήποτε θεωρείται εύθραυστο.

Σύμφωνα με τη βρετανική κατασκευάστρια Shadow Robot Company με έδρα το Λονδίνο, το ειδικό «κυβερνογάντι» CyberGlove που συνοδεύει το ρομποτικό μέλος αποτελεί έναν εύκολο τρόπο χειρισμού του Shadow Dextrous Ηand εξ αποστάσεως. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να φορέσει το γάντι και να κάνει κάποια κίνηση. Αυτομάτως, το ρομποτικό χέρι αντιγράφει ό,τι κάνει.

 

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ