Πωλούνται ανέκδοτες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό

Πωλούνται ανέκδοτες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό

Ανέκδοτες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό, στις οποίες εμφανίζεται χαμογελαστή στο πλάι του ποιητή Καρλ Σάντμπουργκ, πωλούνται από σήμερα.

Τραβήχτηκαν από τον Λεν Στέκλερ τον Δεκέμβριο το 1961 στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη εννιά μήνες πριν το θάνατο της μεγάλης σταρ.

Οι φωτογραφίες του Λεν Στέκλερ παρέμειναν στα ιδιωτικά του αρχεία για 45 χρόνια. Στις φωτογραφίες η Μονρό, 35 ετών τότε, μόλις εννέα μήνες πριν τον θάνατό της, εμφανίζεται στο πλάι του βραβευμένου με Πούλιτζερ ποιητή Καρλ Σάντμπουργκ.

Τέσσερις φωτογραφίες και δύο τρίπτυχα πωλούνται σε τιμές που ξεκινούν από τα 1.999 και φτάνουν τα 3.999 δολάρια το κάθε τιράζ.

“Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα ο Σάντμπουργκ και ο Στέκλερ περίμεναν υπομονετικά τη Μέριλιν Μονρό που έφτασε με τρεις ώρες καθυστέρηση εξηγώντας ότι είχε πάει στο κομμωτήριο για να προσπαθήσει να κάνει τα μαλλιά της τόσο άσπρα όσο και του Σάντμπουργκ”, αναφέρει η εταιρεία Eagle National Mint που πουλά τις φωτογραφίες.

“Οι τρεις τους πέρασαν το υπόλοιπο απόγευμα συζητώντας και πίνοντας κοκτέιλ, ενώ ανάμεσα στην Μέριλιν και τον Σάντμπουργκ αναπτύχθηκε μία φιλία την ώρα που ο Στέκλερ τους παρακολουθούσε διακριτικά έχοντας ένα μαυρόασπρο φιλμ στη Nikon του και με μοναδικό φωτισμό το φυσικό φως που έμπαινε από το παράθυρο”.

Κάθε τιράζ πωλείται με πιστοποιητικό αυθεντικότητας και είναι υπογεγραμμένο από τον Λεν Στέκλερ.

 

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ