Πατεράκης Σταύρος – Σύνδεσμος τουριστικών γραφείων δυτικής Κρήτης

Πατεράκης Σταύρος – Σύνδεσμος τουριστικών γραφείων δυτικής Κρήτης

 

Καλησπέρα κύριε Πατεράκη. Ακούγοντας ότι δημιουργήθηκε σύλλογος τουριστικών πρακτόρων στα Χανιά   μας δημιουργείται ένα εύλογο ερώτημα. Το ερώτημα είναι πώς ένας τόσο τουριστικός νομός δεν είχε ένα σύλλογο;
Αγαπητέ φίλε Άγγελε κατά πρώτο θα ήθελα να σου ευχηθώ κάθε επιτυχία στην προσπάθεια σου για την ενημέρωση  του τόπου μας.
Ως προς το πρώτο ερώτημα σου το οποίο είναι και εύλογο και εύστοχο πρέπει να σου πω ότι αν και ο νομός μας είναι ένας υπέροχος τόπος με καλόκαρδους ανθρώπους υστερεί λιγάκι στην συλλογική εργασία.

Υπήρχε κάποια προσπάθεια στο παρελθόν για να δημιουργηθεί;
Όντως υπήρχες παλαιότερα μια προσπάθεια για δημιουργία συλλόγου το έτος 1985, και τότε ήμουν από τα ιδρυτικα μέλη,   δυστυχώς δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και έτσι ο τότε σύλλογος έγινε ανενεργώς, βεβαίως τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ποιος είναι ο σκοπός του συλλόγου;
Ειμαστε ένα σωματειο μη κερδοσκοποικο  στο καταστατικο μας γραφομε ότι σκοπος μας είναι η μελετη, υποστηριξη, προτασια, και η εξυπηρετηση των μελλών μας και επίσης η ανάπτυξη του τόπου μας στο τομέα μας.

Πώς θα επωφεληθεί ο Νομός μας;
Μα είναι προφανές σε ένα κατ΄εξοχη τουριστικό νομό με βασικό εισόδημα από τον τουρισμό το σωματείο μας θα συμβάλει στα μέγιστα ώστε να αναβαθμισθή ο τόπος μας ούτως ώστε να αναβαθμίσουμε και εμείς το τουριστικό μας προϊόν ακόμα επειδή πιστεύουμε ότι Τουρισμός δεν είναι μόνο ο εισερχόμενος αλλά και ο εξερχόμενος δηλαδή ο Χανιώτης ταξιδευτής θα μπορέσομε με σεμινάρια και συνεχείς ενημερώσεις στα μέλη μας να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους τοπικούς πελάτες μας.

Γνωρίζουμε ότι η υπόλοιποι νομοί έχουν συλλόγους. Θα προσπαθήσετε να ενωθείτε με τους υπόλοιπους;
Φυσικά γνωμικό μας είναι ‘η ισχύεις εν τη ενώσει’ έχομε Ίδη έλθει σε επαφή με τον σύλλογο τουρ. Πρακτόρων Ρέθυμνου και σύντομα θα έχομε συνάντηση με το προεδρείο τους, ξέρετε βεβαίως ότι ο όμορος νομός μας έχει κοινά προβλήματα με εμάς, αεροδρόμιο, λιμάνι και αλλά . Βεβαίως θα έλθομε σε επαφή και με τον σύλλογο του Ηρακλείου διότι η Κρήτη μας είναι κοινή και αδιαίρετη όλοι μαζί μπορούμε να απαιτησούμε για το νησί μας αυτά που του πρέπουν.

σύνδεσμος τουριστικών γραφείων δυτικής Κρήτηςσύνδεσμος τουριστικών γραφείων δυτικής Κρήτηςσύνδεσμος τουριστικών γραφείων δυτικής Κρήτης

Πιστεύετε ότι τα Χανιά και το Ρέθυμνο έχουν κοινά σημεία στον τουρισμό;
Όπως προειπα η δυο όμοροι νομοί είναι και φυσιογνωμικά αλλά και επαγγελματικά παρόμοιοι.

  
Κατά καιρούς ακούμε για μεγάλες απάτες εις βάρος των τουριστών. Στα Χανιά έχουμε τέτοια προβλήματα;
Ευτυχώς στα Χάνια μας τα σύμβαντα είναι ελάχιστα έως μηδαμινά και όταν αυτά γίνονται δεν είναι από Χανιώτες επαγγελματίες, με το σύλλογο μας ευελπιστούμε ότι θα μπορέσομε να εξαλείψουμε και αυτά τα ελάχιστα κρούσματα.

Πώς θα προστατέψετε τους καταναλωτές που θα πέσουν θύματα απάτης ή κακής εξυπηρέτησης;
Σύντομα θα έχομε ιστοσελίδα για να μπορούν η καταναλωτές να μας περνούν τα τυχών προβλήματα  που έχουν και εμείς θα τα επεξεργαζόμαστε και θα μεριμνούμε εκεί που χρειάζεται μην ξεχνάτε σαν σωματείο δεν μπορούμε να δράσομε αλλά μπορούμε να ενημερώνουμε τους κάθε ΄υλην αρμοδίους βεβαίως καταγγελίες θα δεχόμαστε και δια ζώσης η τηλεφωνικός,  αλλά ποτέ ανώνυμες.

Ξέρουμε ότι στα Χανιά δεν υπάρχει υποκατάστημα ΕΟΤ. Θα προσπαθήσετε να πιέσετε την πολιτεία να δημιουργήσει ένα υποκατάστημα;
Φυσικά και θα ενώσομε και εμείς την φωνή μας με τους άλλους τουριστικούς φορείς και ελπίζομε ότι τώρα θα εισακουστούμε διότι το αίτημα μας είναι δίκαιο.     

Στο μέλλον τι θα δούμε από τον σύλλογο σας;
Ελπίζω πολλά και ευχάριστα και μην  ξεχνάτε μόλις τώρα ξεκινάμε, ελπίζομε στη υποστήριξη των συντοπιτών μας,  την οποία Ίδη έχομε εμπράκτως ,  καταλαβαίνοντας ότι η προσπάθεια μας είναι κοινή για τον τόπο μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας θέσω μια προσωπική ερώτηση κύριε Πατεράκη. Γνωρίζουμε ότι έχετε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα τουριστικά γραφεία, πώς θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε  σε ένα τόσο δύσκολο ρόλο;
Ευχαριστώ για καλά σας λόγια είμαι και εγώ ένα από τα τόσα καλά γραφεία του νομού μας. Θα σας απαντήσω στη ερώτηση σας με το έξεις  όπου υπάρχει « θέληση υπάρχει και δρόμος» βεβαίως θα είναι λίγο δύσκολο ως προς το χρόνο μου αλλά τα Χάνια μας το αξίζουν.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

Χανιά, 27 Νοεμβρίου 2007

 

Δελτίο Τύπου

Εγκρίθηκε με απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων και καταχωρήθηκε στο βιβλίο Σωματείων με αριθμό καταχωρήσεως 20/27.06.07 σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Μετά τις αρχαιρεσίες  στις 14.11.2007, συνήλθε σε σώμα στις 23.11.2007
και μετά από ψήφισμα εξέλεξε :

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ               : ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ        : ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           : ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ                   : ΔΕΣΠΟΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

ΜΕΛΗ                      : ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΛΟΥΠΑΣΗΣ)

ΜΙΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

                               ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ