Ο απόλυτος πρωταθλητής πινγκ-πονγκ

Ο απόλυτος πρωταθλητής πινγκ-πονγκ

Είναι ψηλός, επιβλητικός και φέρει μυϊκή γράμμωση που θα ζήλευε ακόμη και ο πιο καλογυμνασμένος αθλητής. Πρόκειται για το ανθρωποειδές ΤΟΡΙΟ 3.0 από το Βιετνάμ, γνωστό και ως ΤΟSΥ Ρing Ρong Ρlaying Robot, το οποίο παρά το αγέρωχο ύψος του (1,88 μ.) δεν χάνει απόκρουση.

Ο πρωταθλητής πινγκ-πονγκ, που ζυγίζει- ούτε λίγο ούτε πολύ- 120 κιλά, εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους προκαλώντας τους σε ένα ολιγόλεπτο ντέρμπι επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το μυστικό της επιτυχίας του θεόρατου ρομπότ δεν κρύβεται στη σκληρή προπόνηση, αλλά στους αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης οι οποίοι εντοπίζουν και ακολουθούν διαρκώς την μπάλα, προσδιορίζοντας την τροχιά της κάθε φορά. Αυτό βοηθά τον ρομποτικό παίκτη να προβλέπει τη γωνία κατά την οποία η μπάλα θα χτυπήσει στη ρακέτα του και στη συνέχεια στο τραπέζι, με αποτέλεσμα να επιλέγει την καλύτερη τακτική παιχνιδιού.

Μέσω ενός προηγμένου τεχνητού «νευρικού δικτύου», το ΤΟΡΙΟ έχει τη δυνατότητα να εκτιμά την απόδοσή του ύστερα από κάθε απόκρουση προκειμένου να παίζει κάθε φορά καλύτερα. Σύμφωνα με εκπροσώπους, μελλοντικός στόχος της κατασκευάστριας ΤΟSΥ Robotics JSC δεν είναι η τελειοποίηση ενός πρωταθλητή πινγκ πονγκ, αλλά η δημιουργία ενός διαδραστικού ρομπότ που θα είναι σε θέση να συντροφεύει μοναχικά άτομα σε διάφορα σπορ, όπως π.χ.

ποδόσφαιρο, πολεμικές τέχνες, ορειβασία κ.ά., παίζοντας τον ρόλο ενός αξιόλογου συμπαίκτη.

 

 

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ