Οργή για τα Jumbo και τους μισθούς πείνας την ώρα που τα κέρδη καλπάζουν

Οργή για τα Jumbo και τους μισθούς πείνας την ώρα που τα κέρδη καλπάζουν

Του mr Jumbo Απόστολου Βακάκη δεν του φτάνουν κέρδη ύψους 83,6 εκατ. ευρώ, δεν του φτάνουν οι μισθοί πείνας που δίνει, τώρα θέλει και επταήμερα.

Με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις, σφοδρή επίθεση εναντίον του μεγαλομετόχου της Jumbo εξαπέλυσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο, καλώντας παράλληλα τον να σεβαστεί τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα του προσωπικού του.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΣΕΥΠΕ έχει επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«Την ίδια στιγμή που ο κ. Βακάκης εισηγείτο έκτακτη διανομή κερδών 83,6 εκατ. ευρώ, στον εαυτό του και τους υπόλοιπους μετόχους, την ίδια στιγμή ασκούσε κριτική στους εργαζόμενους-καταναλωτές όλης της χώρας -προφανώς και στο προσωπικό του- διότι τάχα “συμπαρασύρονται” από “συντεχνίες” και συντεχνιακές συμπεριφορές και αντιδρούν στην εργασία τις Κυριακές και τις αργίες.

Εάν όμως η Κυβέρνηση και η νομοθετική εξουσία υιοθετήσουν “εξυπνάδες” εκατομμυριούχων τύπου “Βακάκη” και, πέραν από τους εργαζόμενους των Jumbo, υποχρεωθούν να εργάζονται τις Κυριακές και τις αργίες και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, αναρωτιόμαστε ποιοι τελικά θα έχουν ελεύθερο χρόνο για να επισκέπτονται τα “πολυκαταστήματα των φτωχών”, όπως τ΄ αποκαλούν;

Μήπως οι εκατομμυριούχοι φίλοι τους;

Αν όλοι οι εργοδότες της χώρας πληρώνουν το προσωπικό τους με μισθούς… Jumbo… με τι εισόδημα θα καταναλώνουν οι εργαζόμενοι-καταναλωτές όταν θ’ απελευθερωθεί τ’ ωράριο των εμπορικών καταστημάτων 7 στις 7 ημέρες την εβδομάδα και γιατί όχι 24/7;
Μήπως μ’ εκείνο το μέρος των μερισμάτων που ο κ. Βακάκης ΔΕΝ διανείμει στο προσωπικό των Jumbo;»