Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:19 το πρωί, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή, 57 χιλιόμετρα βόρεια του Αγίου Νικολάου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 37 χιλιόμετρα.
Η δόνηση είχε ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά και σε περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε πως ο σεισμός είχε σημαντικό βάθος, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο για εκδήλωση τσουνάμι. «Ήταν σε υποθαλάσσια τάφρο και όχι στο ελληνικό τόξο», διευκρίνισε, προσθέτοντας πως δεν αναμένονται σοβαρές επιπτώσεις.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές..
