Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί

Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η Έμα Γουάτσον είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της δεκαετίας με τις έξι ταινίες του «Χάρι Πότερ», που έχουν κάνει συνολικά έσοδα περίπου 5.4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Εντάξει, αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Εξάλλου, δεν υπάρχουν πολλές ηθοποιοί που έπαιξαν σε τόσα πολλά mega blockbuster μέσα σε δέκα χρόνια — αν και η αλήθεια είναι ότι πολλές τέτοιες παραγωγές βρήκαν το δρόμο τους για τις κινηματογραφικές αίθουσες.
Ο Σάμιουελ Τζάκσον σύμφωνα με το ίδιο θέμα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος άντρας ηθοποιός, αλλά το «E! Weekly» διαφωνεί και προβάλλει τον Άλαν Ρίκμαν ως πρώτο (ο οποίος έπαιξε τόσο στις περιπέτειες του πιτσιρικά μάγου στο «Αγάπη Είναι» αλλά και στο «Σουίνι Τοντ» του Τιμ Μπάρτον).
Στη συνέχεια τον ακολουθεί ο Ντάνιελ Ράντκλιφ αλλά και ο Ρούπερτ Γκριντ, οι εν δυνάμει μάγοι της σειράς. Ο ωραίος του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντεπ, και ο σερ Ίαν Μακέλεν έφτασαν κοντά στην πρωτιά χάρη στις μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ που συμμετείχαν («Πειρατές της Καραϊβικής», «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» αλλά και ο γκοθ κομμωτής «Σουίνι Τοντ» για τον Τζόνι, και «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «X-Men» για τον Μακέλεν). Όμως ο «Χάρι Πότερ» ήρθε για να τα σαρώσει όλα, δίνοντας σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να μη χρειαστεί να εργαστούν ποτέ ξανά!