Λεύκανση δοντιών για υπέροχο χαμόγελο

Λεύκανση δοντιών για υπέροχο χαμόγελο

Το άρθρο έχει γραφτεί από το χειρούργο – οδοντίατρο Θεοδωράκης Πέτρος που διαθέτει οδοντιατρείο στα Χανιά για να μάθετε περισσότερα κάνετε κλικ εδώ

Το λαμπρό, φωτεινό χαμόγελο των αστέρων του Χόλυγουντ, σίγουρα αποτελεί κρυφή ανικανοποίητη επιθυμία πολλών ανθρώπων και επικεντρώνει για χρόνια τώρα τις προσπάθειες της οδοντιατρικής έρευνας. Σήμερα, η οδοντιατρική επιστήμη, έχει να προτείνει μια απλή, επαναστατική μέθοδο για τη λεύκανση των δοντιών και την αναβάθμιση του χαμόγελου, αλλά και της αισθητικής του προσώπου γενικά. Πάνω από 13 εκατομμύρια άτομα σε όλη την β. Αμερική, έχουν επωφεληθεί από τη μέθοδο αυτή τα τελευταία χρόνια, ενώ εκατομμύρια άλλοι την επιζητούν επίμονα. Είναι αναμφισβήτητα, η μόνη μορφή οδοντιατρικής περίθαλψης, που τυγχάνει τέτοιας ευρείας αποδοχής από το κοινό.

mt_ignore:Λεύκανση δοντιώνΠοιοι παράγοντες επηρεάζουν το χρώμα των δοντιών μου;
Τα δόντια ορισμένων ανθρώπων είναι από τη φύση τους πιο κίτρινα από ότι άλλων. Το φυσικό χρώμα των δοντιών σας, μπορεί να οφείλεται  σε πολλούς παράγοντες, στο τσιγάρο, στον  καφέ, στο τσάι, στο κόκκινο κρασί, στη συσσώρευση της πέτρας, στην κακή στοματική υγιεινή, στην ηλικία, σε απονευρώσεις και κτυπήματα στα δόντια, σε αντιβίωση με τετρακυκλίνη σε περίοδο ανάπτυξης των δοντιών.

Δυο μέθοδοι λεύκανσης
Yπάρχουν  δυο γενικά αποδέκτες μέθοδοι για τη λεύκανση των δοντιών.

 

  1. Η λεύκανση στο σπίτι
    Ο οδοντίατρος κατασκευάζει δυο πλαστικά δισκάρια που εφαρμόζουν ακριβώς στα δόντια και παρέχει στον ασθενή το υλικό της λεύκανσης, σε μορφή παχύρρευστου ζελέ, μαζί με τις οδηγίες χρήσης.
    Το ζελέ τοποθετείται μέσα στο δισκάριο, το όποιο αμέσως μετά εισέρχεται στο στόμα, οπού και μένει για μια με δυο ώρες κάθε μέρα η καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
            Η θεραπεία συνήθως διαρκεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες.
  2. mt_ignore:Λεύκανση δοντιών Η λεύκανση  στο οδοντιατρείο
    Με διαλύματα που περιέχουν υψηλέ ποσοστά υπεροξειδίου του υδρογόνου και ενεργοποιούνται από τον οδοντίατρο με διάφορες μεθόδους.
    Τα διαλύματα αυτά ενεργούν ταχύτατα  και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά.
            
    Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής λεύκανσης στο ιατρείο είναι τα έξης:
    1. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μια συνέδρια. Σε σπάνιες περιπτώσεις θα απαιτηθεί δεύτερη συνέδρια.
    Η καθεμία διαρκεί γύρω στα μια ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι η ταλαιπωρία του ασθενή είναι ελάχιστη.
    2. Το αποτέλεσμα είναι πιο θεαματικό από ότι στην περίπτωση λεύκανσης στο σπίτι, δεδομένου ότι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι ισχυρότερες και σε πυκνότερη σύσταση.
    3. Ολόκληρη η διαδικασία ελέγχεται αποκλειστικά από τον οδοντίατρο, δηλαδή τον κατεξοχήν αρμόδιο, με αποτέλεσμα κάθε πιθανή ανεπιθύμητη ενεργεία να ελέγχεται άμεσα και να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Ερώτηση: μπορεί η λεύκανση να βλάψει το σμάλτο των δοντιών;
Κατά κανόνα όχι αρκεί όμως πάντοτε να συμβουλεύεστε τον οδοντίατρο σας και να μη χρησιμοποιείτε ποτέ από μονοί σας προϊόντα λεύκανσης τα όποια μπορεί να μην είναι ενδεδειγμένα.
Μελέτες της τελευταίας δεκαπενταετίας που αφορούσαν την ουσία που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι για λεύκανση στο ιατρείο, απέδειξαν ότι δεν υπάρχει καμία βλαπτική επίδραση στους οδοντικούς ιστούς.
Σε μερικούς ασθενείς μπορεί να προκληθεί μικρός ερεθισμός των ουλών η ευαισθησία των δοντιών, άλλα αυτά συνήθως υποχωρούν μετά το τέλος της θεραπείας.

Ερώτηση: έχω κάποια άσπρα σφραγίσματα τα όποια με τον καιρό έχουν κιτρινίσει. Μπορεί η λεύκανση να
μεταβάλλει το χρώμα τους;
Απάντηση: δυστυχώς όχι. Η λεύκανση δεν μπορεί να μεταβάλλει το χρώμα υλικών αποκατάστασης όπως οι λεύκες εμφράξεις και οι πορσελάνες .

Παρενέργειες
H λεύκανση των δοντιών είναι από τις πλέον ασφαλείς μορφές οδοντιατρικής θεραπείας. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται εφαρμόζονται για δεκαετίες τώρα στο στόμα, χωρίς καμία παρενέργεια.
Οι εκατοντάδες επιστημονικές διατριβές που έχουν δημοσιευτεί αποδεικνύουν την ασφαλή τους χρήση. Το ενεργό συστατικό της λεύκανσης, το υπεροξειδίου του υδρογόνου διασπάται σε υδρογόνο και οξυγόνο, στοιχειά συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό και εύκολα αποβλητέα. Η μόνη παρενέργεια που έχει καταγράφει για τη μέθοδο της λεύκανσης, είναι μια παροδική ευαισθησία των δοντιών, που παρατηρείται  σε ελάχιστες  περιπτώσεις.

Η λεύκανση είναι για όλους;
Η λεύκανση είναι μια απλή και ασφαλής μέθοδος με ελάχιστες παρενέργειες. Ενεργεί όμως σε όλους τους ανθρώπους.Η λεύκανσης επιδρά στις σκληρές ουσίες των δοντιών μονό και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στα λευκά σφραγίσματα η στις προσθετικές εργασίες πορσελάνης. Σε περίπτωση λοιπόν που υπάρχουν σφραγίσματα στα εμπρός δόντια, των οποίων το χρώμα εναρμονίζεται με την υπάρχουσα απόχρωση των δοντιών, αυτά δε θα αλλάξουν χρώμα με τη λεύκανσης και θα γίνουν έτσι ευδιάκριτα και αντιαισθητικά. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αντικατασταθούν μετά το πέρας της θεραπείας με υλικά παρόμοιε του νέου λευκότερου χρώματος των δοντιών. Το ίδιο ισχύει και για τις υπάρχουσες γέφυρες η κορόνες. Απαιτείται λοιπόν πριν το ξεκίνημα της θεραπείας, να γίνει προσεκτική εξέταση του στόματος από τον οδοντίατρο για την αποφυγή δυσαρεστών εξελίξεων.
        
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της λεύκανσης;
Τα αποτελέσματα διαρκούν κατά μέσο ορό για δυο με τρία χρόνια. Η διατήρηση του αποτελέσματος επηρεάζεται σημαντικά από το επίπεδο στοματικής υγιεινής που θα εφαρμόσετε  άλλα και το είδος  διατροφής που θα υιοθετήσετε. Ο αποχρωματισμός των δοντιών προκαλείται συνήθως από τη νικοτίνη, τον καφέ, το τσάι και τα χρωματισμένα αναψυκτικά (κόκα κόλα). Η λεύκανσης των δοντιών λοιπόν, που χρησιμοποιείται επιτυχώς την τελευταίας δεκαετία μπορεί να αποτελέσει για τον καθένα από εμάς απαρχή για ένα λαμπρό φωτεινό χαμόγελο που θα διαρκέσει για όλη μας τη ζωή.

 {rawcontent rc=114}