Κρήτη: Κατέβασαν με drone «βόμβα» για να κάψουν επιχείρηση – Την αφόπλισε πυροτεχνουργός (φωτο)

Κρήτη: Κατέβασαν με drone «βόμβα» για να κάψουν επιχείρηση – Την αφόπλισε πυροτεχνουργός (φωτο)

Δεύτερο τυφλό «χτύπημα» μέσα σε περίπου ένα μήνα δέχεται επιχείρηση ζωοτροφών στην Κρήτη καθώς αυτή τη φορά κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα προκειμένου να προκαλέσουν όπως όλα δείχνουν με την πρόθεση των δραστών ολοσχερή καταστροφή στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Πρόκειται για την επιχείρηση ΒΙΟΖΩΕΛ που οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κατέγραψαν ΄στη διάρκεια της νύχτα του Σαββάτου ένα drone που κατέβηκε μέσα στην επιχείρηση και απευλευθερώθηκε ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη, πυροκροτητή και χρονόμετρο που ευτυχώς δεν ανατινάχτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι το δεύτερο τυφλό χτύπημα σε βάρος της επιχείρησης “ΒΙΟΖΩΕΛ”, αυτή τη φορά στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο χωριό Μαργαρίτες.

Ο δράστης ή οι δράστες κατέβασαν με drone τον εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση, για να προκαλέσουν, όπως όλα δείχνουν, ολοσχερή καταστροφή στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κατέγραψαν τα ξημερώματα της Κυριακής ένα drone που κατέβηκε μέσα στην επιχείρηση, απελευθερώνοντας ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη και χρονόμετρο που ευτυχώς δεν ανατινάχθηκε.

Χθες το πρωί, υπάλληλος της “ΒΙΟΖΩΕΛ” εντόπισε στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων ένα περίεργο μαύρο αντικείμενο, για το οποίο ενημέρωσε άμεσα την επιχείρηση κι εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία. Παράλληλα ειδοποιήθηκε ο πυροτεχνουργός από τα Χανιά, ώστε να εξουδετερώσει τον μηχανισμό.

Ο πυροτεχνουργός ήταν εκείνος που είπε ότι πρόκειται για ερασιτεχνικό εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς το μπουκάλι περιείχε πετρέλαιο αλλά όχι πυροκροτητή. Για την ανάφλεξή του θα έπρεπε είτε κάποιος να του βάλει φωτιά, είτε να αρπάξει πέφτοντας από το drone.

Έντονη είναι η ανησυχία που εκφράζεται από την πλευρά της επιχείρησης, καθώς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων δραστών και οι νέες εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Μεσοχωριό του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων της Π.Ε. Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι με όπλα σε αυτήν την επίθεση οι δράστες, πατώντας πάνω σε ένα τοιχίο από την πίσω πλευρά της μονάδας και χωρίς να μπουν εντός του περιφραγμένου χώρου, προκάλεσαν ζημιές στον εξοπλισμό της, καθώς τρύπησαν δεξαμενές προοριζόμενες για ελαιόλαδο και πάνελ κτηρίων.

Αρχικά, οι εργαζόμενοι αντίκρισαν τη διαρροή νερού και ειδοποίησαν υδραυλικό, ενώ λίγη ώρα αργότερα αποδείχτηκε ότι οφειλόταν στις σφαίρες.

Όπως έγινε γνωστό, στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν από αγροτικό δρόμο πίσω από την επιχείρηση ανάμεσα στα λιόφυτα της περιοχής.

Εργαζόμενοι και κάτοικοι είχαν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον επιχειρηματία, ο οποίος επένδυσε στην περιοχή τους, στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα.

neakriti.gr