Η εξομολόγηση του Χρήστου Σιμαρδάνη: ”Είμαι ομοφυλόφιλος”

Η εξομολόγηση του Χρήστου Σιμαρδάνη: ”Είμαι ομοφυλόφιλος”

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση σε εβδομαδαίο περιοδικό, ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης δηλώνει ομοφυλόφιλος και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής.

Δε διστάζει μάλιστα να αποκαλύψει ότι έχει γνωρίσει τον ρατσισμό…

Είναι ίσως η πρώτη φορά – μετά τον Γιώργο Μαρίνο – που ένας άνθρωπος της showbiz στην Ελλάδα δηλώνει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Ο Χρήστος Σιμαρδάνης, με πολλές θεατρικές και τηλεοπτικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να στααμτήσει να παίζει το ”κρυφτό” με το… φιλοθεάμον κοινό.

Ο δημοφιλής ηθοποιός αποκαλύπτει ότι έχει γνωρίσει τον ρατσισμό, εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του, όταν δούλευε παλιότερα σε μία αεροπορική εταιρεία. Οι συνάδελφοί του τον σχολίαζαν πίσω από την πλάτη του, αλλά ποτέ ευθέως μπροστά του…

Μιλάει επίσης για τον πρώτο και τελευταίο μεγάλο του έρωτα, που γνώρισε το 1985. Ο άνθρωπος αυτός δε βρίσκεται πια στη ζωή, ”έφυγε” το 1995, αλλά ο Χρήστος έχει κρατήσει μία πολύ καλή και στενή σχέση με τη μητέρα του ”φίλου” του, η οποία γνώριζε και είχε αποδεχτεί το γεγονός.

Δηλώνει ανοιχτά ότι είναι κατά του γάμου τόσο μεταξύ ομοφιλοφύλων, όσο και ανάμεσα στους ”straight”, αφού θεωρεί ότι πρόκειται περισσότερο για μία τελετή εντυπωσιασμού, για την οποία τα ζευγάρι καταχρεώνονται.

Όσο για το πώς το αντιμετώπισαν οι φίλοι του όταν τους το ανακοίνωσε, ο Χρήστος Σιμαρδάνης αναφέρει σχετικά: ”Ένας φίλος μου μου είπε: ”Χρήστο, σε δέχομαι!” Και τότε πετάχτηκε μια άλλη φίλη μου και είπε: ”Τι θα πει τον δέχεσαι; Σε ρώτησε κανείς; Εμάς μας ρώτησες αν δεχόμαστε εσένα στην παρέα;”

Τέλος, ο Χρήστος Σιμαρδάνης μιλάει και για τη στάση των γονιών του σχετικά με την σεξουαλική του κατεύθυνση. ”Ο πατέρας μου το είχε καταλάβει, αλλά δε θέλησε να το σχολιάσει. Με τη μητέρα μου έκανα μία αναλυτική συζήτηση επι τρεις μέρες κι εκεί που πίστευα ότι θα το καταλάβαινε και θα το αντιμετώπιζε αλλιώς, έκανε delete”.

Εν έτει 2010, κάποιοι θεωρούν ”κατόρθωμα”, ”γενναιότητα” ή ”υπέρβαση” να βγει ένας άνθρωπος και να δηλώσει ευθαρσώς την ομοφυλοφιλία του, λες και πρόκειται για ”κουσούρι”! Εν έτει 2010 κάποιοι σοκάρονται ακόμα από τέτοιου είδους εξομολογήσεις και συζητήσεις. Πόσο βαθιά συντηρητική και σκοταδιστική είναι αλήθεια στη βάση της η ελληνική κοινωνία; Πόσο πολιτισμένος μπορείς άραγε να θεωρείς εαυτόν όταν αρνείσαι να δεχτείς την ταυτότητα (την όποια ταυτότητα…) του άλλου;

Κυρίες και κύριοι, καλή σας νύχτα…

 

 

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ