Διάφανο ψυγείο για οικονομική συντήρηση!

Διάφανο ψυγείο για οικονομική συντήρηση!

Ενα πρωτοποριακό και ταυτόχρονα οικονομικό ψυγείο οραματίστηκαν οι ασιάτες σχεδιαστές Γιουν Γιανγκ Κιμ και Γιονγκ Ροκ Λι. Η ευρηματική ιδέα τους αφορά ένα ψυγείο το οποίο θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να βλέπει ό,τι βρίσκεται στο εσωτερικό του χωρίς να… ανοίγει την πόρτα, χάρη σε μια διάφανη πόρτα.

Αντίθετα- όσο παράξενο κι αν ακούγεται – θα μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο στο σημείο όπου βρίσκεται το τρόφιμο της επιλογής του.

Αυτό, όπως τονίζουν οι σχεδιαστές, θα μπορούσε να γλιτώσει τη σπατάλη χρημάτων και ενέργειας που προκύπτουν από το άσκοπο άνοιξε- κλείσε της πόρτας του ψυγείου.

Το «πράσινο» ψυγείο θα φέρει πέντε διαφορετικές πόρτες φτιαγμένες από ένα «μαγικό» αδιάφανο υλικό που «αντιδρά» στο άγγιγμα του χρήστη και γίνεται αυτόματα διάφανο. Αυτό θα του επιτρέπει να βλέπει με ευκολία στο εσωτερικό του, ενώ παράλληλα ο μηχανισμός περιστροφής που φέρει το κάθε ράφι επιτρέπει την ολοκληρωμένη προεπισκόπηση των τροφίμων, προτού προχωρήσει κανείς στο άνοιγμα της πόρτας.

Χάρη στον προηγμένο σχεδιασμό της φουτουριστικής οικιακής συσκευής, ο χρήστης θα μπορεί να ανοίγει την πόρτα ενός συγκεκριμένου ραφιού για να πάρει το αντικείμενο της επιλογής του, με αποτέλεσμα να χάνεται μόλις ένα μικρό μέρος της ψύξης και άρα ενέργειας.

 

ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ