Δανδουλάκης Φραγκίσκος και Σαμουρτανίδης Απόστολος

Δανδουλάκης Φραγκίσκος και Σαμουρτανίδης Απόστολος

Τους γνωρίζετε μέσα από το τοπικό μας κανάλι τη Νέα τηλεόραση, ο Δανδουλάκης Φραγκίσκος και ο Σαμουρτανίδης Απόστολος είναι οι παρουσιαστές τις καθημερινής μεσημεριανής εκπομπής ….Μαγειρέματα! Δυο νέα παιδιά με όρεξη που δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν με τις ικανότητες τους, προσφέροντας παράλληλα άφθονο γέλιο! Εμείς δίνουμε ένα μικρό δείγμα και τα συμπεράσματα δικά σας…

 
Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η μαγειρική είναι…ίσως ένα από τα τελευταία γυναικεία οχυρά! Πως αποφασίσατε να το κατακτήσετε και πως αισθάνεστε;

Α.Σ: Το γυναικείο μυαλό είναι το τελευταίο οχυρό. Πλέον μαγειρεύει οποίος έχει χρόνο είτε άνδρας είτε γυναίκα…. Έτσι πάντα πίστευα. Η μαγειρική με κατέκτησε και όχι εγώ τη μαγειρική.
Φ.Δ: Από μικρός χωνόμουν στα πόδια της μητέρας μου, δεν θυμάμαι γιατί το ξεκίνησα ειλικρινά! Πάντως μέχρι στιγμής αισθάνομαι δικαιωμένος. Δεν πιστεύω ότι η μαγειρική είναι ένα οχυρό που απλά πας να το κατακτήσεις… κανείς δεν μπορεί. Ακόμα και καταξιωμένοι σεφ που βγαίνουν στην σύνταξη ακόμα μαθαίνουν. Αν μιλάμε για επαγγελματική μαγειρική, ήταν ανέκαθεν ανδρική υπόθεση!!

Απ’ την άλλη, οι πιο γνωστοί σεφ εκτός Βέφας είναι άνδρες! Που το αποδίδεται αυτό;

 Α.Σ: Εγώ έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Λάθος … μεγάλος μάγειρας, καθόλου
ζωή. Η γυναίκες είναι έξυπνες, γιατί να μην έχουν οικογένεια; για να γίνουν σεφ;   Καλά κάνουν!
Φ.Δ: Εμείς δεν είμαστε σεφ, είμαστε δυο μάγειρες που προσπαθούμε για το καλύτερο. Ίσως σε μερικά χρόνια… Σεφ είναι όποιος ηγείται μιας μαγειρικής ομάδας, επωμίζεται τα λάθη της, οργανώνει, ηγείται. Με την εμπειρία του και της γνώσεις του. Εργάζεται της περισσότερες ώρες της ημέρας. Το επάγγελμα προϋποθέτει σωματική και ψυχική αντοχή, δυναμικό και σκληρό χαρακτήρα, ευστροφία και δύναμη.. Θέλει θυσίες που η πλειοψηφία των γυναικών δεν μπορεί η δεν θέλει να της κάνει. Όσο για την κυρία Βέφα, δεν είναι σεφ είναι μια γυναίκα που κατέχει καλά την τέχνη της μαγειρικής.

Πως προέκυψε η ιδέα για μια μεσημεριανή εκπομπή μαγειρικής σε τοπικό κανάλι; Πως βλέπετε τον κόσμο να ανταποκρίνεται;

 Α.Σ: Ήρθε η πρόταση και μετά από όχι και πολύ σκέψη έγινε η εκπομπή. Ντρέπομαι πολύ όταν μου λενε για την εκπομπή στο δρόμο. Μου αρέσει αλλά ντρέπομαι. Πιστεύω ότι όλο και κάποιος μας βλέπει.
Φ.Δ: Η εκπομπή υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια με άλλο τίτλο και άλλους παρουσιαστές. Έτυχε φέτος μετά από μια πρόταση, να την αναλάβουμε εμείς..Εχουμε την υποστήριξη του καναλιού και από κοινού γίνεται μια προσπάθεια για συνεχή βελτιώσει. Δίνουμε συνταγές χρήσιμες για όλους…Η εκπομπή πάει πολύ καλά και χαιρόμαστε γι΄αυτό. Έχουμε αρκετά τηλέφωνα και ελπίζω να εξελιχθούμε περισσότερο!

Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα; Τι υλικά – γεύσεις προτιμάτε;

Α.Σ: Της μητέρας μου. Ελληνική κουζίνα για μένα θα πει ο συνδυασμός δύσης και ανατολής. Έχουμε τα τέλεια υλικά. Μπορούμε να κάνουμε απίστευτα απλά και γευστικά φαγητά. Αυγολέμονο πολίτικο και ελληνικό…. Απλά καταπληκτικό!!
Φ.Δ: Σίγουρα η μεσογειακή κουζίνα. Προσωπικά μου αρέσει να δουλεύω με φρέσκα λαχανικά, ελαιόλαδο και γενικά με υλικά με ελαφριά γεύση. Το καλύτερο μου όμως σαν κρητικός, είναι το ελαιόλαδο. Το χρησιμοποιώ σχεδόν παντού, αρκεί να είναι καλής ποιότητας . Πάντα βάζω λίγο ωμό ελαιόλαδο, πάνω στο φαγητό μου.

Ποια συνταγή προτείνετε σε όσους άντρες αναγνώστες αποφασίσουν, να μαγειρέψουν στην καλή τους;;;;;;;;

Α.Σ: Θα προτείνω συνταγή ψυχολογίας και όχι μαγειρικής . Μαγειρέψτε μόνο όταν νιώθετε καλά. Μόνο τότε η μαγειρική σας θα είναι καταπληκτική. Αν δεν είστε καλά φτιάξτε τη διάθεση σας πρώτα και μετά δημιουργήστε!
Φ.Δ: Μύδια, χτένια, κυδώνια σοταρισμένα σε ελαιόλαδο με λίγο κρεμμυδάκι, και σβησμένα με λευκό κρασί. Άνηθο και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε και προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω. Εύκολο δεν είναι; Που να δεις και τα αποτελέσματα! ( γελάει )