Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: 5 λόγοι να συνεργαστείτε με εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών

Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: 5 λόγοι να συνεργαστείτε με εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών

Πλέον πολλοί οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να νοικιάσουν την κύρια ή την εξοχική κατοικία τους μέσω Airbnb ή Booking, αφού η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκμεταλλευθούν οικονομικά το ακίνητό τους και να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες νομίζουν αρχικά ότι μπορούν να αναλάβουν τα βήματα για ένα τέτοιο εγχείρημα εξ ολοκλήρου μόνοι τους, όμως σύντομα συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες και θέματα που χρειάζονται γνώσεις για να λυθούν αποτελεσματικά.

Οι παρακάτω λόγοι είναι μερικοί που θα σας κάνουν να ξανασκεφτείτε γιατί είναι πολύ καλύτερο και αποτελεσματικότερο να συνεργαστείτε με κάποια εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών, η οποία θα σας βοηθήσει να επιτύχετε στη βραχυχρόνια μίσθωση χωρίς κόπο και κινδύνους.

1. Κερδίζετε χρόνο

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν έχουν ως κύρια δουλειά την εκμίσθωση και διαχείριση ακινήτων. Έχουν απλώς κάποιο σπίτι ή εξοχικό άδειο, το οποίο θέλουν να εκμεταλλευθούν για να αυξήσουν το εισόδημα τους. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία και εργάζεστε όλη την ημέρα, το πιθανότερο είναι να μην έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε με όλα όσα χρειάζεται η βραχυχρόνια μίσθωση, όπως την απάντηση σε ερωτήματα και απορίες, την υποδοχή των επισκεπτών, το check-in, το check-out, τον έλεγχο της οικίας με κάθε ενοικίαση που ολοκληρώνεται καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού και την αντικατάσταση των αναλώσιμων. Γιατί να χάνετε χρόνο από την καθημερινότητά σας, όταν μπορεί μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων να το αναλάβει και εσείς απλώς να εισπράττετε το μίσθωμα;

2. Αποφεύγετε τις μετακινήσεις

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν το εξοχικό τους που βρίσκεται πολύ μακριά από τον τόπο διαμονής τους, αφού αυτό δεν χρησιμοποιείται από αυτούς τους όλο το χρόνο. Γιατί, λοιπόν, να το αφήνουν ανεκμετάλλευτο; Όμως, στην περίπτωση του εξοχικού, ένας ανασταλτικός παράγοντας θα μπορούσε να είναι ότι βρίσκεται μακριά και ότι η βραχυχρόνια μίσθωση θα απαιτούσε να διανύσετε εσείς την όποια απόσταση από την κύρια κατοικία σας κάθε φορά που έρχεται ή φεύγει κάποιος επισκέπτης. Μια εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών μπορεί να το αναλάβει και να σας γλυτώσει από τις μετακινήσεις.

3. Λαμβάνετε συμβουλές και καθοδήγηση

Αν η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων δεν είναι η κύρια εργασία σας και το κάνετε παράλληλα με τη δουλειά σας, η διαχείριση ακινήτων είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αποτελεί μέρος της Τουριστικής βιομηχανίας και υπόκειται σε νομικά και φορολογικά ζητήματα. Έτσι, με τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των ιδιοκτητών ακινήτων, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα πλήθος συμβουλών και καθοδήγησης, ώστε να είστε νόμιμοι και αποτελεσματικοί σε αυτό, αλλά και να καταφέρετε να εδραιώσετε και να αυξήσετε τους επισκέπτες του ακινήτου σας.

4. Επωφελείστε πολυετούς εμπειρίας

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω Airbnb, Booking και άλλων πλατφορμών έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, το οποίο κάνει και πολλούς να την αποφεύγουν. Αναγκάζεστε να εμπιστευθείτε άγνωστους σε εσάς ανθρώπους, στους οποίους παραχωρείτε για κάποιες μέρες το ακίνητο σας. Αυτό από μόνο του συνεπάγεται ότι θα πρέπει να κάνετε κάποιου είδους έλεγχο στα προφίλ αυτών των ατόμων ή να ακολουθήσετε το ένστικτό σας και να ρισκάρετε. Παρόλο που οι ψηφιακές πλατφόρμες, όπως η Airbnb, σας ασφαλίζουν για τον κίνδυνο ζημιάς ή κλοπής και παρόλο που στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να συνεργαστείτε με επαγγελματίες του χώρου που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους και μπορούν με την εμπειρία που έχουν στο χώρο του τουρισμού να σας βοηθήσουν στην επιλογή των κατάλληλων επισκεπτών.

5. Έχετε επαγγελματική διαχείριση για το ακίνητο σας

Οι απαιτήσεις των επισκεπτών που επιλέγουν την βραχυχρόνια μίσθωση πλέον έχουν αυξηθεί και ο ανταγωνισμός ολοένα και αυξάνεται. Ο πιο σημαντικός τρόπος να επιτύχετε στην Βραχυχρόνια είναι να παρέχεται όσο τον δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας. Αυτές μεταφράζονται σε θετικές κριτικές οι οποίες είναι από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή του ακινήτου σας για τη διαμονή τους.  Μια εταιρεία εξυπηρέτησης ιδιοκτητών για διαχείριση Airbnb μπορεί να αναλάβει την σωστή και αποτελεσματική επικοινωνία με τους επισκέπτες, απαντώντας στα ερωτήματα τους άμεσα, καλύπτοντας τυχόν ξαφνικές ανάγκες τους και σε συνεργασία με την φυσική παρουσία (δική σας ή τρίτου) να παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες φιλοξενίας και να μεγιστοποιήσει τις θετικές κριτικές.

Photo by Aislinn Spaman on Unsplash