Βράβευση του ΤΕΙ Καβάλας σε έκθεση ψηφιακής καινοτομίας!

Βράβευση του ΤΕΙ Καβάλας σε έκθεση ψηφιακής καινοτομίας!

Εξαιρετική τιμή χαρακτηρίζει η εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ Καβάλας, το πρώτο βραβείο που κατέκτησε το Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής, σε έκθεση ψηφιακής καινοτομίας που διοργανώθηκε στην Αθήνα, με το Ρομποτικό Όχημα Ανεύρεσης Επιζώντων (R.OX.AN.E).

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο προϊστάμενος του Τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής Στυλιανός Παπαδάκης και ο καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης, τόνισαν ότι προσπάθειες όπως αυτή δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές να συνδυάσουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή και αποτελούν τον πυρήνα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

«Στην εποχή της γνώσης και των νέων τεχνολογιών η καλλιέργεια πνεύματος καινοτομίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και θεμελιώδη πολιτική του τμήματος», υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης, επισημαίνοντας ότι «για το λόγο αυτό το τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής ευνοεί τη δυνατότητα ανάληψης ερευνητικής και καινοτόμου δράσης από τους νέους και θέλουμε η έρευνα να αποτελεί επιλογή και όχι λύση ανάγκης για αυτούς».

Η επιτυχία αυτή είπε, αποτελεί ακόμη μια σημαντική διάκριση που κάνει το τμήμα της Βιομηχανικής Πληροφορικής υπερήφανο και συνεχάρη τους φοιτητές Γαβριήλ Καρπάθιο και Παντελή Άγγελο, που κατασκεύασαν το R.OX.AN.E και τον επιβλέποντα καθηγητή Θανάση Πογαρίδη.

Η έκθεση «Athens digital week», διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα και είναι η μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακής καινοτομίας στην οποία λαμβάνουν μέρος Πανεπιστήμια, ΤΕΙ αλλά και ιδιώτες οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

TO R.OX.AN.E

Το σύστημα αποτελείται από δύο μέρη: Το κέντρο ελέγχου και το ρομποτικό ασύρματα κατευθυνόμενο και ελεγχόμενο όχημα.

Το κέντρο ελέγχου, που παρέχει στο χειριστή τις κατάλληλες οπτικοακουστικές πληροφορίες για τον εντοπισμό του επιζώντα και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, διαθέτει ένα σύστημα τηλεκατεύθυνσης και τηλεελέγχου, μια οθόνη LCD 7” στην οποία μεταφέρεται η εικόνα που βλέπει η κάμερα του οχήματος, ένα hands-free για ακουστική επικοινωνία με τον επιζώντα, καθώς και δύο οθόνες υγρών κρυστάλλων, που δείχνουν κάθε στιγμή στο χειριστή τη λειτουργική κατάσταση του οχήματος ώστε να μπορεί να το αποσύρει όταν χρειάζεται.

 

 

ΠΗΓΗ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΣΤΕΚΙ