Χανιά: Aμερικανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε 15χρονα κορίτσια – Φεύγει εκτάκτως το αεροπλανοφόρο

Χανιά: Aμερικανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε 15χρονα κορίτσια – Φεύγει εκτάκτως το αεροπλανοφόρο

Για περιστατικό επίθεσης εναντίον δύο δεκαπεντάχρονων μαθητριών φέρεται να κατηγορούνται Αμερικανοί στρατιώτες του αεροπλανοφόρου Gerald Ford που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Σούδας.

aeweb

Στο περιστατικό αναφέρεται η Επιτροπή Ειρήνης Χανίω, η οποία με ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της στην παραμονή των Αμερικανών στρατιωτών στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Την ώρα που η πόλη μας μα και ολόκληρη η Ελλάδα σείεται από τις διαδηλώσεις χιλιάδων λαού που απαιτεί να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, να μην έχει καμιά εμπλοκή η χώρα μας σε αυτό το μακελειό, αυτήν ακριβώς την ώρα κατέπλευσε στη Σούδα, το αεροπλανοφόρο “USS Gerald R. Ford” για αναψυχή των Αμερικανών στρατιωτικών του!

Και πριν περάσει ούτε ένα 24ωρο από την παραμονή τους εδώ, αφού πρώτα απαγορεύτηκε στους κατοίκους της πόλης η χρήση της οδού Πλουμιδάκη, μεθυσμένοι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δυο 15χρονα κορίτσια με χαστούκια και μπουνιές, στην περιοχή του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων! Και δεν είναι η πρώτη φορά! Όποτε κι αν βρεθούν εδώ για την αναψυχή τους το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο με τους μεθυσμένους στρατιώτες να επιτίθενται σε περαστικούς, να αλωνίζουν στις γειτονιές μας βρίζοντας και προκαλώντας, να αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας!

Φτάνει πια! Ως εδώ!

Είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας, οι φονιάδες των παιδιών του Παλαιστινιακού λαού!

Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να τους μαζέψουν!

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να δώσει τη δική του απάντηση σε όλα αυτά, μέσα από τον αγώνα του για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού, να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου από τη Σούδα και τη χώρα μας γενικότερα, να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες των λαών από την πόλη μας!

Φεύγει εκτάκτως το αεροπλανοφόρο

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι της Σούδας το θηριώδες «Gerald Ford», μία ημέρα νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί να φύγει από τα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ αναχωρεί, μάλλον, για επιχειρησιακούς λόγους.