Χανιά: Όπλα και ζωοκλοπές στο επίκεντρο συλλήψεων 12 ατόμων από την Κίσαμο

Χανιά: Όπλα και ζωοκλοπές στο επίκεντρο συλλήψεων 12 ατόμων από την Κίσαμο

Μπαράζ συλλήψεων ακολούθησε μετά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στην Κίσαμο την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

Η ΓΕΠΑΔ Κρήτης, την Δευτέρα είχε προσαγάγει άτομα, τα οποία φέρονται να έχουν χρόνια παραβατική συμπεριφορά στην ύπαιθρο ενώ τις τελευταίες ημέρες προχώρησε στην σύλληψη 12 συνολικά ατόμων για παραβάσεις περί όπλων αλλά και ζωοκλοπής.

Μάλιστα, ακινητοποιήθηκαν και 14 οχήματα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ από τα Χανιά αλλά και από άλλους νομούς της Κρήτης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Ειδικό και στοχευμένο σχεδιασμό σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη ή εξειδικευμένη μορφή εγκληματικότητας εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, πραγματοποιώντας αστυνομικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας και τη συνδρομή αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, την προηγούμενη εβδομάδα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχου σε επιλεγμένα και προκαθορισμένα σημεία και χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατική δραστηριότητα και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε άτομα, οχήματα, ποιμνιοστάσια και οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κισαμου Χανίων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων:

  • Συνελήφθησαν 12 άτομα εκ των οποίων οι 4 για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων και οι 8 για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής.
  • Βεβαιώθηκαν συνολικά 57 παραβάσεις εκ των οποίων οι 40 για παραβάσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 12 για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής.
  • Ακινητοποιήθηκαν 14 οχήματα.

Ο δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και την επόμενες εβδομάδες με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης».

zarpanews.gr