Χανιά: Φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ (φωτο – video)

Χανιά: Φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ (φωτο – video)

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο διαλογής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ίδια ώρα που στο σημείο υπήρχαν περίπου 1000 κυβικά μέτρα σκουπίδια

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί για την πυρκαγιά στο χώρο της ΔΕΔΙΣΑ και άμεσα έσπευσαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 26 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Η πυρκαγιά αυτή την στιγμή έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο εργοστάσιο όλη την ημέρα για πρόληψη τυχόν αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Την πυρκαγιά, όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης αντιλήφθηκε ο φύλακας του εργοστασίου ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο πυρασφάλειας και σήμανε αμέσως συναγερμός.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις όπως τονίζει ο διοικητικής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων Ξενοφώντας Τσιλιμιγκάκης «εξαιτίας του εύφλεκτου των απορριμάτων».

Στο σημείο μετέβη από το Ηράκλειο και ο Περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής Κρήτης Μιχάλης Σελινιωτακης καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας της αντιπεριφερειας Χανίων Γιάννης Βερυκοκιδης

Από την πυρκαγιά δεν υπάρχει ενημέρωση για την ύπαρξη κάποιου τραυματισμού.

flashnews.gr