Χανιά: Τριτοκοσμικές Συνθήκες στο Γενικό Νοσοκομείο – Έκκληση για Άμεση Παρέμβαση (φωτο)

Ακαθαρσίες και σκουπίδια συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στο γενικό νοσοκομείο των Χανίων.
Χανιά: Τριτοκοσμικές Συνθήκες στο Γενικό Νοσοκομείο - Έκκληση για Άμεση Παρέμβαση (φωτο)

Σήμερα το πρωί χρειάστηκε να επισκεφτώ το γενικό νοσοκομείο των Χανίων και αυτό που αντίκρισα με σόκαρε βαθύτατα. Μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης κυριαρχεί σε όλο το νοσοκομείο, και η αίσθηση της απόγνωσης ήταν πανταχού παρούσα.

Η αλήθεια είναι ότι έχω πάνω από ένα χρόνο να επισκεφτώ το νοσοκομείο και δεν περίμενα να δω αυτό το χάλι που επικρατούσε. Είναι αδιανόητο ένα νοσοκομείο να δέχεται ασθενείς σε αυτήν την τριτοκοσμική κατάσταση που βρίσκεται. Πιστεύω ακράδαντα ότι πλέον είναι ένα από τα χειρότερα νοσοκομεία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που εντόπισα είναι ότι όλο το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε περιστερώνα. Όπου και αν κοιτάξεις, θα συναντήσεις περιστέρια, και μάλιστα μερικά από αυτά είναι άρρωστα! Το θέαμα ήταν αποκαρδιωτικό και δεν συνάδει με έναν χώρο που υποτίθεται ότι παρέχει υγειονομική περίθαλψη.

Οι εικόνες που τράβηξα μέσα από το νοσοκομείο μιλάνε μόνες τους. Διάδρομοι γεμάτοι σκουπίδια και περιττώματα, παντού διαλυμένα έπιπλα, καλώδια να κρέμονται στο τοίχο, και οι τοίχοι γεμάτοι μούχλα. Αυτές είναι οι εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά οι ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Απαιτείται άμεση παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές για να βελτιωθούν οι συνθήκες στο γενικό νοσοκομείο των Χανίων. Η υγεία των πολιτών είναι υπέρτατο αγαθό και πρέπει να το προστατεύσουμε.

Η έκκλησή μου είναι προς όλους τους πολίτες και τις αρχές: να αναλάβουμε δράση τώρα για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια και η λειτουργικότητα του νοσοκομείου μας. Οι ασθενείς μας αξίζουν καλύτερη φροντίδα, και το προσωπικό αξίζει να εργάζεται σε ένα περιβάλλον που δεν τους θέτει σε κίνδυνο.

Τα σχόλια δικά σας. Οι εικόνες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε. Ως πολίτες, οφείλουμε να απαιτήσουμε την αλλαγή.

Κεντρική | Όλες οι ειδήσεις | Ειδήσεις Χανιά – Κρήτη

Χανιά: O καιρός | Live cameras | Αξιοθέατα | Καταστήματα | Φαγητό και ποτό | Ευεξία | Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το aera.gr στο FacebookGoogle News και στο YouTube και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.