Χανιά: Πλέον η πρόσβαση στην παραλία του Μπάλου θα γίνεται… κολυμπώντας!

Χανιά: Πλέον η πρόσβαση στην παραλία του Μπάλου θα γίνεται… κολυμπώντας!

Νέο “χτύπημα” στον τουρισμό της Κισάμου αποτελεί η ενεργοποίηση της υπουργικής απόφασης (των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ) που πλέον δεν επιτρέπει την αποβίβαση των τουριστών – επισκεπτών σε προβλήτα που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια δεξιά της παραλίας (κοντά στο εκκλησάκι). Σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει ενεργοποιηθεί, τα καράβια των εταιριών που μεταφέρουν επισκέπτες στην παραδεισένια παραλία του Μπάλου αγκυροβολούν για να τους αποβιβάσουν περίπου 300-400 μέτρα μακριά από την παραλία και εκείνοι είναι αναγκασμένοι να κολυμπήσουν μέχρι την παραλία!

Περιβαλλοντικοί λόγοι επέβαλαν την απομάκρυνση της προβλήτας που υπήρχε μέχρι και πέρυσι το καλοκαίρι στην παραλία του Μπάλου, ενώ φέτος εδώ και μερικές μέρες, οι εταιρίες με δικές τους βάρκες μετάφεραν κάποιους από τους τουρίστες στην παραλία ώστε να μην μπαίνουν στη διαδικασία να κολυμπήσουν, ωστόσο από σήμερα τους απαγορεύτηκε και αυτό.

Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι υπερβολή να τονιστεί και αναφέρεται πλέον από την πλειονότητα που ασχολείται με τον κλάδο, ότι ο “τουρισμός δέχεται τεράστιο πλήγμα με αυτή την εξέλιξη”, καθώς οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα και σε μια τόσο διαφημισμένη παραλία όπως ο Μπάλος, υποχρεούνται να περάσουν από μια “δοκιμασία” για να φτάσουν στην παραλία… Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που ασχολούνται με τον τουρισμό, που αναφέρουν ότι ενδέχεται αυτή η κατάσταση να προκαλέσει μείωση της επισκεψιμότητας στον Μπάλο, σε ποσοστό 60-70% και μάλιστα άμεσα!

Από τον δήμο Κισσάμου από την άλλη παρακολουθούν “μουδιασμένοι” την όλη εξέλιξη ενώ σε τοποθέτηση του στο Flashnews.gr ο κ. Κώστας Κουκουράκης πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ιναχωρίου που ασχολείται με περιβαλλοντικά ζητήματα του δήμου Κισσάμου τονίζει ότι “κάλλιστα θα μπορούσε η συγκεκριμένη ΚΥΑ να ενεργοποιηθεί σε άλλη φάση. Γιατί τόση βιασύνη να γίνει αυτό τώρα; Επίσης, θεωρούμε ότι η προβλήτα που υπήρχε δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα το περιβάλλον. Το υπουργείο καλείται να δώσει απαντήσεις”.

Η εξέλιξη στον Μπάλο έρχεται ως συνέχεια των υπόλοιπων εξελίξεων με άμεσες συνέπειες στον τουρισμό, σε άλλες πολυδιαφημισμένες και ποιοτικές παραλίες της Κισάμου, όπως τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι.

Παραλίες που πλέον η πρόσβαση σε αυτές αποκτούν ξαφνικά υψηλότερο βαθμό δυσκολίας!

flashnews.gr