Χανιά: Πέταξαν μπαλόνια στον ουρανό για την Ραφαέλα – Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο «αντίο» (video – φωτο)

Χανιά: Πέταξαν μπαλόνια στον ουρανό για την Ραφαέλα – Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο «αντίο» (video – φωτο)

Μηνύματα για την Ραφαέλα και ένα μεγάλο ουράνιο τόξο στόλισαν τον Ιερό Ναό, ενώ το στερνό αντίο είπαν και με ένα τραγούδι του Στέλιου Βαμβακά με τίτλο «Χρώματα Ελπίδας», κάτι που είχε ζητήσει η ίδια η 21χρονη

aeweb

Συγγενείς και φίλοι ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα, μαζί με δεκάδες Χανιώτες, αποχαιρέτισαν σήμερα Σάββατο (10/2) την 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη, το νεαρό χαμογελαστό κορίτσι από τα Χανιά, που έφυγε από τη ζωή μετά από μία σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Rafaela

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον κατάμεστο από κόσμο ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου. Ο κόσμος σεβάστηκε την επιθυμία της ίδιας της Ραφαέλας και ντυμένος στα λευκά  είπε το τελευταίο αντίο στο νεαρό κορίτσι.

Rafaela

Την ίδια ώρα μηνύματα για την Ραφαέλα και ένα μεγάλο ουράνιο τόξο στόλισαν τον Ιερό Ναό, ενώ το στερνό αντίο είπαν και με ένα τραγούδι του Στέλιου Βαμβακά με τίτλο «Χρώματα Ελπίδας», κάτι που είχε ζητήσει η ίδια η 21χρονη.

Rafaela

Στο τέλος της τελετής δεκάδες μπαλόνια αφέθηκαν στον Χανιώτικο ουρανό με μηνύματα που συνόδευσαν την Ραφαέλα στο τελευταίο της ταξίδι με τον κόσμο να φωνάζει «άγγελος».

Η Ραφαέλα μέσα από την σκληρή μάχη που έδινε με μεγαλείο ψυχής είχε καταφέρει να γίνει σύμβολο δύναμης και αισιοδοξίας. Τα Χανιά μετά την είδηση της απώλειας της 21χρονης βυθίστηκαν στο πένθος καθώς η κοπέλα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα της Ραφαέλας, που προ ημερών γνωστοποίησε την ημερομηνία της κηδείας, τόνισε ότι επιθυμία της 21χρονης αλλά και της ίδιας της οικογένειας είναι οι παρευρισκόμενοι να είναι ντυμένοι στα λευκά.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια της Ραφαέλας αναφέρει:

«Η τελετή αποχαιρετισμού της λατρεμένης μας Ραφαέλας Πιτσικάλη θα τελεστεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30 στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου και Παύλου Χανίων.

Επιθυμία της ίδιας της Ραφαέλας και της οικογένειάς της είναι να είμαστε όλοι ντυμένοι στα λευκά. Η τελετή θα μνημονεύσει όλα όσα εκείνη αντιπροσώπευε: την αισιοδοξία, τη δύναμη, την ελπίδα… το “ουράνιο τόξο μετά την μπόρα”

Ραφαέλα Πιτικάλη κηδεία

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράστασή σας. Μας δίνετε δύναμη και τη βεβαιότητα ότι η Ραφαέλα κατάφερε στο σύντομο διάβα της ζωής της να αγγίξει τις καρδιές σας, να δώσει κουράγιο σε συνανθρώπους μας που παλεύουν και χαμόγελο σε όλους.

Ραφαέλα Πιτικάλη κηδεία

Εμείς, η οικογένειά της, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε το όραμά της ζωντανό.

Αντί στεφάνων στη μνήμη της Ραφαέλας, όποιος επιθυμεί να κάνει μια δωρεά στον σύλλογο Make A Wish, όπως ήθελε εκείνη».

Ραφαέλα Πιτικάλη κηδεία

Η 21χρονη Ραφαέλα άφησε την τελευταία της πνοή στις 24 Ιανουαρίου, ενώ νοσηλευόταν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Αμερική, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο για τρίτη φορά.

Η πρώτη διάγνωση έγινε τον Ιούνιο του 2020 και αφού η 17χρονη, τότε, κοπέλα είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και μικρή απόκριση στα αναλγητικά. Η διάγνωση άλλαξε όλη της τη ζωή: σάρκωμα Ewing.

Από εκείνη την μέρα η 21χρονη Ραφαέλα έδινε τον δικό της αγώνα με την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς της, αλλά και του κόσμου. Χημειοθεραπείες, νοσηλεία – διαμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο MD Anderson στο Houston.

Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει το ταξίδι στην Αμερική, είχε γίνει καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων, η οποία γνώρισε σημαντική ανταπόκριση χάρη στην ευαισθητοποίηση και την αγάπη του κόσμου.

Η νεαρή Χανιώτισσα είχε συγκινήσει με τις αναρτήσεις της στα social media, καθώς, παρά τη μεγάλη μάχη που έδινε, δεν έχανε ποτέ το χαμόγελό και την ελπίδα της και δημοσίευε συνεχώς περιεχόμενο από το νοσοκομείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

neakriti.gr