Χανιά: Ξανά στο εδώλιο ο 58χρονος καταστηματάρχης του Κουμ Καπί για ασέλγεια σε ανηψάκι του – Το απρόοπτο που ανέβαλε την δίκη

Χανιά: Ξανά στο εδώλιο ο 58χρονος καταστηματάρχης του Κουμ Καπί για ασέλγεια σε ανηψάκι του – Το απρόοπτο που ανέβαλε την δίκη

Σε αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης ενός 58χρονου επιχειρηματία στα Χανιά για ασέλγεια σε ανηψιά του σε ηλικία κάτω των 12 ετών που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

Ο 58χρονος έχει καταδικαστεί σε 11 χρόνια κάθειρξης και παραμένει στις φυλακές Τριπόλεως καθώς το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για άρση της κράτησής του.

Στο μεταξύ, η δίκη ετοιμαζόταν να ξεκινήσει κανονικά και είχε γίνει κλήρωση των ενορκων και σύσταση του δικαστηρίου, όταν μία ένορκος δήλωσε συνειδησιακό κώλυμα καθώς επικαλέστηκε φιλική σχέση με συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια ανέρευσης των ενόρκων οι οποίοι είχαν ήδη απομακρυνθεί εφόσον δεν είχαν κληρωθεί, κάτι που τελικά αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο με συνέπεια το δικαστήριο να οδηγηθεί σε αναβολή.

Η υπόθεση

Η καταγγελλόμενη ασέλγεια αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2021, όταν το κοριτσάκι, σε ηλικία πλέον 12 χρόνων εκμυστηρεύτηκε σε κάποια θεία του, κλαίγοντας, ότι δεν ήθελε να ξαναπάει στο σπίτι του 56χρονου καθώς εκείνος την θώπευε άσεμνα σε σημεία του σώματος της.

Αμέσως ενημερώθηκε η μητέρα του παιδιού στην οποία το κοριτσάκι περιέγραψε τη συμπεριφορά του 56χρονου θείου της όταν πήγαινε σπίτι του. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το παιδί, αυτό συνέβαινε περίπου για τρία χρόνια, από την ηλικία δηλαδή των 9 ετών. Ήταν κάτι που ενοχλούσε πάρα πολύ το παιδί και σύμφωνα με όσα έχουν κατατεθεί, το κοριτσάκι είχε πει αρκετές φορές στον θείο του ότι δεν του αρέσει αυτό που έκανε, του είχε ζητήσει να σταματήσει, αλλά εκείνος δε σταματούσε.

Ο 56χρονος ήταν άγαμος και έμενε μαζί με τη μητέρα του στα Χανιά, σε σπίτι που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι που έμενε η οικογένεια του παιδιού.

Εκείνες τις ημέρες και δεύτερο ανιψάκι του 56χρονου, ένα 14χρονο κορίτσι, αποκάλυψε μέσα σε κλάματα και λυγμούς στη δική του οικογένεια, ότι ο θείος της την άγγιζε άσεμνα. Έτσι στον φάκελο προστέθηκε και η δεύτερη καταγγελία, αυτή της 14χρονης ανιψιάς του 56χρονου από την οποία όμως ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε στη συνέχεια.

Η υπόθεση μετά από εκδικάστηκε το 2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου που επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή 11 ετών και 5 μηνών.

Οι κατηγορίες

Σε δεύτερο βαθμό, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ εξακολούθηση, για παραγωγή και κατοχή μέσω πληροφοριακών συστημάτων, υλικού παιδικής πορνογραφίας, με τη χρησιμοίηση ανήλικης που δεν συμπλήρωσε το 15ο έτος της ηλικίας της για κατάχρηση ανήλικης που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης που δεν συμπλήρωσε το 15ο έτος της ηλικίας της μέσω τεχνολογιών πληροφορικής για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης.

zarpanews.gr