Χανιά: Νέες αποκαλύψεις για τον γάμο Κασσελάκη-Τάιλερ (video)

Χανιά: Νέες αποκαλύψεις για τον γάμο Κασσελάκη-Τάιλερ (video)

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News θα είναι υπαίθριος και θα τελεστεί λίγο έξω από το χωριό Σκινές Χανίων, από όπου άλλωστε κατάγεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Για να είναι έγκυρος χρειάζεται μια ληξιαρχική πράξη αλλά ο γάμος που κάναμε είναι νομικός γάμος. Δεν έχουμε κάνει ακόμα εκδήλωση για τους φίλους μας», είχε αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αυτή η ληξιαρχική πράξη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά, δεν έχει γίνει στο δημοτολόγιο κι επομένως μπορεί να τελεστεί κανονικά γάμος στην Κρήτη στα τέλη Αυγούστου.

«Ούτε έχει γίνει εγγραφή δήλωση γάμου που έχει γίνει στην αλλοδαποί. Είτε τον δηλώνει στο ειδικό δηματολογίου», ανέφερε ο Γιάννης Μαλανδράκης, δήμαρχος Πλατανιά.

Το δείπνο στον Βοτανικό Κήπο Κρήτης

Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Live News, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ ετοιμάζουν 4ημερο γλέντι για τον γάμο με τραπέζια, εκδηλώσεις και εκδρομές από τις 28 μέχρι τις 31 Αυγούστου.

«Υπάρχει μια μεγάλη κράτηση που έχει γίνει από το εξωτερικό στο τετράημερο που περιλάμβανει γεύμα με τοπικά προϊόντα», ανέφερε ο δήμαρχος Πλατανιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News, το δείπνο αυτό θα λάβει χώρα στις 29 Αυγούστου σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο στην περιοχή Φουρνέ.

Πρόκειται για τον Βοτανικό Κήπο Κρήτης, με πολλές ποικιλίες φυτών και δέντρων, λίμνες, πάπιες και όμορφα μονοπάτια μέσα στη φύση.

Η κράτηση έχει γίνει από την Αμερική για 130 άτομα.

«Θα έχει και το πιλάφι, θα έχει και τα τσιγαριαστά, θα έχει και τα ξεροτήγανα, ξέρετε, είναι μέσα στο παραδοσιακό κομμάτι, σίγουρα θα έχει και φαγητά γκουρμέ», ανέφερε ο Γιάννης Κασσελάκης, θείος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το προσκλητήριο αυτό έχουν λάβει λίγοι και εκλεκτοί καλεσμένοι. Πρόκειται κυρίως για συγγενείς και φίλους του ζευγαριού από την Αμερική ενώ οι πολιτικοί που θα παραβρεθούν είναι ελάχιστοι.

Είναι ενδεικτικό πως προσκλητήριο δεν έχει λάβει σχεδόν κανένα στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιου άλλου κόμματος.

«Θα έρθουν από την Αμερική και ενδεχομένως και από κάποια άλλη ήπειρο, άρα θα πρέπει να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα. Υπάρχουν συγγενείς και από Αυστραλία, οπωσδήποτε θα υπάρχουν από Ευρώπη», συμπλήρωσε ο θείος του Στέφανου Κασσελάκη.

Η πρόσκληση είναι σε ηλεκτρονική μορφή, με ένα πολύ έξυπνο κωδικό που περιλαμβάνει όλα τα μέλη της οικογένειας τους.

«Βέβαια θα είμαι στον γάμο. Θα είναι ένα τετραήμερο χαράς. Θα επικεντρώνεται περισσότερο στο χωριό Σκινές, θα έχει αρκετά παραδοσιακά και θα υπάρξει αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη ένα τρικούβερτο γλέντι», συμπλήρωσε ο θείος του Στέφανου Κασσελάκη.

Τι προβλέπεται από τον νόμο

Στις 19 Οκτωβρίου, Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ ΜακΜπεθ παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στην Αμερική. Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με βέρα στο δεξί.

Ο έγκριτος νομικός Γιάννης Γλύκας εξηγεί στο Live News πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι υποχρεωμένος να δηλώσει τον γάμο που έκανε στην Αμερική και στην Ελλάδα.

Για να θεωρηθεί έγκυρος αυτός ο γάμος που έγινε στο εξωτερικό θα πρέπει να δηλωθεί στο δημοτοτόλογιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσει σε λύση του γάμου για να μπορέσει να παντρευτεί στην Κρήτη ή να γίνει ένας εικονικός γάμος που θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα.

Οι σχεδόν 120 καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα σε αυτό το τριήμερο να κάνουν θαλάσσιες βόλτες, να γευτούν κρητικές λιχουδιές αλλά και να συμμετάσχουν σε παραδοσιακά γλέντια.

«Θα είναι ένα τετραήμερο χαράς»

Μιλώντας αποκλειστικά στο Live News ο Γιάννης Κασσελάκης δήλωσε πως δεν έχει λάβει το προσκλητήριο του γάμου του ανιψιού του, καθώς είναι προσκεκλημένος δια ζώσης. Όπως εξήγησε, είναι μία συνήθεια που κρατά από παλιά.

«Θα είναι ένα τετραήμερο χαράς, θα είναι οι τελευταίες τέσσερις ημέρες του Αυγούστου. Θα είναι ένα τραπέζι γάμου με αρκετά δρώμενα βασισμένα στην παράδοση. Για τις ανάγκες των καλεσμένων θα υπάρχει κάτι διαφορετικό», είπε.