Χανιά: Μαρτυρία «σοκ» του 48χρονου Σουηδού για την αιματηρή συμπλοκή στον Πλατανιά: «Με μαχαίρωνε με μανία – Ζω από τύχη»

Χανιά: Μαρτυρία «σοκ» του 48χρονου Σουηδού για την αιματηρή συμπλοκή στον Πλατανιά: «Με μαχαίρωνε με μανία – Ζω από τύχη»

Φοβάται για το μέλλον ο 48χρονος Σουηδός εργαζόμενος σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία τηλεφωνικής και διαδικτυακής υποστήριξης επιχειρήσεων, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο Χανίων ενώ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ακρωτηριασμού στο πόδι.

Ο 48χρονος επικοινώνησε με το zarpanews.gr καθώς όπως λέει θέλει να ακουστεί η μαρτυρία του και να διαλύσει τις φήμες για το αιματηρό συμβάν που αναστάτωσε την περασμένη Τετάρτη τα ξημερώματα τον Πλατανιά. «Με τον δράστη είμαστε συνάδελφοι και συμπατριώτες.

Μένουμε μαζί στο ξενοδοχείο στον Πλατανιά που μας έχει ενοικιάσει η εταιρεία. Είχαμε σχέσεις επαγγελματικές και κοινωνικές όμως το τελευταίο διάστημα η συμπεριφορά του είχε αλλάξει.» αναφέρει ο 48χρονος, ο οποίος μαζί με έναν 42χρονο επίσης Σουηδό, δέχτηκαν επίθεση από τον 35χρονο, ομοεθνή τους.

Ο 48χρονος ισχυρίζεται μάλιστα ότι ο δράστης, τις δύο προηγούμενες εβδομάδες κρυβόταν, μετά από εμπλοκή του σε περιστατικό βιασμού, κάτι που έχει καταθέσει και στην αστυνομία, χωρίς όμως να προκύπτει από άλλο στοιχείο, καθώς δεν υπάρχει σχετική καταγγελία.

Όσο για το μοιραίο βράδυ, τονίζει πως και ο ίδιος και ο 42χρονος, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση, όταν ο 35χρονος κατάλαβε ότι εκείνοι ειδοποιούσαν τις Αρχές για το πού βρισκόταν. «Με μαχαίρωνε με μανία, ήθελε να με σκοτώσει. Κατάφερα να καλέσω στο 112 και να ζητήσω βοήθεια και ενώ μιλούσα, έφτυνα αίμα γιατί με μαχαίρωνε στους πνεύμονες» αναφέρει.

Μετά από πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, τώρα πια έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Χανίων, όπου τον συναντήσαμε: «Δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς το Π. Δεν αισθάνομαι το πόδι μου από το γόνατο και κάτω και οι γιατροί μου λένε ότι έχει κοπεί το νεύρο, ίσως χρειαστεί να με ακρωτηριάσουν» μας λέει, γεμάτος ανησυχία.

«Ήρθα να δουλέψω σε αυτήν την όμορφη χώρα, να κάνω μια νέα αρχή. Δεν αντέχω τον Σουηδικό χειμώνα.» αναφέρει και προσθέτει πως ήδη έχει φτιάξει τη ζωή του με μια νέα σχέση, με την οποία σκοπεύει να συζήσει μετά το εξιτήριο αφού δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επιστρέψει στο ξενοδοχείο.

»Δεν θεωρώ ότι η εταιρεία νοιάζεται για ‘μας. Είμαι το θύμα, είμαστε θύματα κι όμως δεν μας δείχνουν κανένα ενδιαφέρον» λέει ενώ παράλληλα εκφράζει τρομερή απορία για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν ενημέρωσε τους συγγενείς του στην Σουδία για το συμβάν αλλά ούτε και την Σουηδική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Παράλληλα εκφράζει το αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το επεισόδιο

Η συμπλοκή έλαβε χώρα στη 1.30 τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης, σε χώρο του καταλύματος όπου διαμένουν και οι τρεις  στον Πλατανιά. Ο 35χρονος δράστης συνελήφθη άμεσα και παραπέμφθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ έχει προφυλακιστεί.

Η προανάκριση συνεχίζεται.

Παράλληλα οι επιχειρηματίες του Πλατανιά μετά το συμβάν, συνάντησαν τους τοπικούς υπεύθυνους της εταιρείας, ζητώντας να μεριμνήσουν οι ίδιοι για ιδιωτική εταιρεία security στους χώρους των δύο ξενοδοχείων όπου διαμένουν εργαζόμενοι καθώς περιστατικά μικρο-παραβατικότητας έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν αν και ποτέ κάτι τόσο σοβαρό.

zarpanews.gr