Χανιά: Επεισοδιακή σύλληψη μεθυσμένου Αμερικάνου στην παλιά πόλη  

Χανιά: Επεισοδιακή σύλληψη μεθυσμένου Αμερικάνου στην παλιά πόλη  

Επεισόδιο µε Αµερικάνο ναύτη σηµειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της ∆ευτέρας στο ενετικό λιµάνι των Χανίων, µε αποτέλεσµα να προσαχθεί από αστυνοµικούς που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν αµέσως στο σηµείο.

aeweb

Χανιά: Aμερικανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε 15χρονα κορίτσια – Φεύγει εκτάκτως το αεροπλανοφόρο

Σύµφωνα µε πληροφορίες, πρόκειται για ναύτη του αεροπλανοφόρου “USS Gerald Ford” των ΗΠΑ, ο οποίος κυκλοφορούσε µεθυσµένος στο ενετικό λιµάνι όταν, ξαφνικά, µπήκε σε µπαρ της παλιάς πόλης και άρχισε να ενοχλεί παρέες που απολάµβαναν το ποτό τους: Μια παρέα φοιτητών και ένα ζευγάρι.

Στη συνέχεια, στην οδό Κανεβάρο, φέρεται ότι επιτέθηκε σε έναν νεαρό, ο οποίος πάντως δεν έκανε επίσηµη καταγγελία και σε έναν φοιτητή από την παρέα που λίγη ώρα πριν ήταν στο µπαρ.
Ειδοποιήθηκε η Αµεση ∆ράση της Αστυνοµίας και περιπολικό έσπευσε στο σηµείο.

Ο ναύτης δεν δίστασε να αντισταθεί και στους αστυνοµικούς, οι οποίοι τον προσήγαγαν καθώς η συµπεριφορά του φαινόταν επικίνδυνη για τη σωµατική ακεραιότητα των περαστικών.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του Αµερικανού… καουµπόϊ µε τους Έλληνες αστυνοµικούς, τον οποίο κατέγραψαν τα “Χανιώτικα νέα” σε βίντεο στο www.haniotika-nea.gr.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

O Αµερικανός προκαλεί τους αστυνοµικούς, λέγοντάς τους ότι «Θα πάτε φυλακή… Εσείς θα πάτε φυλακή… Θέλω να µιλήσω µε το ΝΑΤΟ, δεν έχετε δικαίωµα να µε συλλάβετε». Στη συνέχεια, κι αφού την ώρα που 4 αστυνοµικοί προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες, βγαίνει το ένα παπούτσι του και προκλητικά απευθύνεται στους αστυνοµικούς: «Βάλε µου το παπούτσι µου τώρα. Τώρα θα µου βάλεις το παπούτσι µου».

Σύµφωνα µε πληροφορίες, στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αξιωµατικοί ασφαλείας του αεροπλανοφόρου οι οποίοι και τον παρέλαβαν καθώς δεν κατατέθηκε µήνυση για το περιστατικό.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Ένας από τους φοιτητές που ήταν στην παρέα, ο ∆. Ο. από την Κύπρο, εξιστόρησε στα “Χανιώτικα νέα”:

«Πίναµε το ποτό µας όταν ήρθε (ο ναύτης) και ξεκίνησε να παραµιλάει και να παρενοχλεί κόσµο. Επειδή οι κοπέλες στην παρέα ένιωσαν ανασφάλεια, του είπα ότι ο κόσµος δεν νιώθει άνετα και του ζήτησα να µην ενοχλεί την παρέα. Αυτός συνέχισε. Φώναζε να κλείσει η µουσική. Μετά πήγε σε ένα ζευγάρι και έκανε τα ίδια και φώναζε ότι είναι ο… δάσκαλος που θα µας µάθει… οικονοµικά. Έλεγε ασυναρτησίες. Το ζευγάρι έφυγε και βγήκε έξω και το ακολουθούσε. Βγήκαµε και εµείς, µη γίνει κάτι. Εκείνος, θύµωνε περισσότερο. Μέχρι να έρθει το 100, έριξε µπουνιά σε έναν άνθρωπο. Εµένα προσωπικά µε έσπρωχνε και µάλιστα πιο έντονα για να µε ρίξει. Ευτυχώς ήρθε το 100. Ήρθαν οι αστυνοµικοί. Στην αρχή ρώτησαν το παιδί που ήταν χτυπηµένο αν θα του κάνει καταγγελία. Το παιδί δεν ένιωθε άνετα. Στο τέλος κατέληξαν να τον προσάγουν. Αυτός αντιστάθηκε».

Πάντως, αυτές τις µέρες τα Χανιά και ιδιαίτερα το ενετικό λιµάνι, έχει γεµίσει από τους αξιωµατικούς και τους ναύτες του “USS Gerald Ford” το οποίο έφυγε σήμερα το μεσημέρι εκτακτως.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Αµερικάνοι διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία και σε ακριβά διαµερίσµατα τύπου airbnb και διασκεδάζουν σε µαγαζιά του ενετικού λιµανιού.

Στο αεροπλανοφόρο επιβαίνουν πάνω από 5000 αξιωµατικοί και ναύτες.

Ο λόγος που το “USS Gerald Ford” ήρθε στα Χανιά είναι η αναψυχή και ξεκούραση του πληρώµατός του.