Χανιά: Ένας ελεύθερος και 15 πήραν προθεσμία να απολογηθούν για την υπόθεση των 4 εγκληματικών ομάδων (φωτο)

Χανιά: Ένας ελεύθερος και 15 πήραν προθεσμία να απολογηθούν για την υπόθεση των 4 εγκληματικών ομάδων (φωτο)

Στον εισαγγελέα Χανίων οδηγήθηκαν αργά το μεσημέρι οι 16 συλληφθέντες σε περιοχή της Κισάμου κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι ογκώδης και λόγω του αριθμού των συλληφθέντων αλλά και λόγω του αριθμού των κατηγοριών που τους βαραίνουν.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση των νόμου για τα όπλα, καθώς και για παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής.

Μετά από πολλές ώρες η διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου στις 20.00, με τον έναν από τους κατηγορουμένους να αφήνεται ελεύθερος. Οι υπόλοιποι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ο ένας εξ αυτών αύριο και οι 14 το Σαββατοκύριακο.

Λίγο πριν περάσουν το κατώφλι της εισαγγελίας Χανίων, είχε χρειαστεί να μεταφερθεί σε κούτα η δικογραφία, ενδεικτικό του όγκου της.

Μέσα σε κούτα η ογκώδης δικογραφία

Θυμίζουμε ότι έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα διακριβώθηκε ότι οι εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου Σελίνου-Κανδάνου και Πλατανιά.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη των ομάδων ενεργώντας μεθοδικά επέβαλαν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, με χρήση βίας, απειλών, σωματικών βλαβών, χρήση πυροβόλων όπλων και λοιπών εγκληματικών πράξεων με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο επιτύγχαναν με την καταπάτηση αγροτεμαχίων για τα οποία ουδεμία νόμιμη αξίωση είχαν και την οικονομική εκμετάλλευση μέσω της ανεξέλεγκτης βόσκησης των ποιμνίων τους (χωρίς την καταβολή αντιτίμου).

flashnews.gr