Χανιά: Έγινε… Μύκονος και η Χρυσή Ακτή: Σοκ στους λουόμενους από τις ανατιμήσεις «φωτιά» (φωτο)

Χανιά: Έγινε… Μύκονος και η Χρυσή Ακτή: Σοκ στους λουόμενους από τις ανατιμήσεις «φωτιά» (φωτο)

Μια ψυχρολουσία επιφυλάσσουν για φέτος στους λουόμενους οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ομπελοκαθίσματα στην Χρυσή Ακτή, καθώς έλαβαν απόφαση να προχωρήσουν σε τσουχτερές ανατιμήσεις, ενοικιάζοντας το σετ ομπρέλας στα 15 ευρώ!

Με τιμές που  παραπέμπουν περισσότερο σε κοσμικό τουριστικό προορισμό παρά στην αγαπημένη παραλία των ντόπιων, ήταν φυσικό να προκληθεί σοκ στους θαμώνες που ζήτησαν εύλογα εξηγήσεις για να πληροφορηθούν ότι… έτσι θα είναι φέτος οι τιμές παντού, καθώς οι επιχειρηματίες συνεννοήθηκαν να έχουν ενιαία τιμολόγηση, δημιουργώντας ένα μίνι… «καρτέλ» σε βάρος των πολιτών. Μάλιστα, οι επιχειρηματίες καταδεικνύουν ως υπεύθυνο τον Δήμο Χανίων που προχώρησε σε αυξήσεις στις τιμές.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με την Δημοτική Αρχή σχετικά με το θέμα και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα τμήματα αιγιαλού σε Χρυσή Ακτή και Αγίους Αποστόλους παραχωρήθηκαν το 2023 σε επιχειρηματίες με τριετή συμβόλαια και πλέον τα διαχειρίζεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Μάλιστα, οι τιμές ενοικίασης ήταν όντως αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας τα 50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο… για όλο το διάστημα της παραχώρησης.

Σίγουρα τα 15 ευρώ/σετ είναι μια τιμή πολύ πιο προσιτή αν συγκριθεί με τα 80 ή με τα 120 ευρώ στα οποία δίνονται διαφόρων τύπων μοντέρνα ομπρελοκαθίσματα σε δημοφιλείς προορισμούς. Αν λάβει όμως κανείς υπόψη ότι τα κολπάκια της Χρυσής Ακτής και των Αγίων Αποστόλων δεν απευθύνονται ούτε σε… influenceres ούτε σε TikTokers αλλά στον απλό λαό των Χανίων… καλό θα ήταν να προσγειωθούν ορισμένοι και να περιορίσουν την όρεξη για κερδοσκοπία σε λογικά επίπεδα.

Και οι υπηρεσίες όμως που εμπλέκονται, καλό θα ήταν να αναλάβουν και έναν πιο αποφασιστικό ρόλο για να παραμείνουν τα Χανιά ένας τόπος που χωράει και τους κατοίκους του.