Τυφλός είδε το φως…. με ένα μικροτσίπ!!

Τυφλός είδε το φως…. με ένα μικροτσίπ!!

Τυφλός είδε το φως…. με ένα μικροτσίπ!!

Τυφλός Φινλανδός μπόρεσε να προσανατολίζεται στο χώρο αλλά και να διαβάζει, μετά την εμφύτευση από Γερμανούς γιατρούς ενός…μικροτσίπ στον αμφιβληστροειδή του.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ, το μικροτσίπ είναι σε θέση να μιμείται τα σήματα που στέλνει το υγιές μάτι στον εγκέφαλο μέσω του νευρικού συστήματος.
Στη δημοσιότητα δόθηκε μόνο το μικρό όνομα του 45χρονου ασθενούς: Μίκα.
Η συσκευή, που κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία Retina Implant, τοποθετήθηκε στον ασθενή από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Τούμπινγκεν.

Το μικροτσίπ, που είχε μήκος μόλις 3 χιλιοστά, εμφυτεύθηκε κατά τη διάρκεια μιας 4ωρης επέμβασης. Όμως, τηρώντας τους κανονισμούς του πανεπιστημίου περί ιατρικής ηθικής, η πειραματική συσκευή αφαιρέθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα.

«Ο Μίκα έδειξε ότι με λίγη βοήθεια μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους αρκετή όραση ώστε να μην θεωρούνται πλέον τυφλοί», φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας, Έμπερχαρτ Ζρένερ. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τον επόμενο χρόνο σκοπεύει να δώσει το δώρο της όρασης σε περίπου άλλους 25 ασθενείς.

 

ΠΗΓΗ Απολίτιστο Στέκι