Συγκλονίζει η Ντίνα που επέζησε στα Τέμπη: «Σκεφτόμουν πώς θα αντιδράσει η μαμά – Είχα διαλυθεί» (video)

Συγκλονίζει η Ντίνα που επέζησε στα Τέμπη: «Σκεφτόμουν πώς θα αντιδράσει η μαμά – Είχα διαλυθεί» (video)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη. Ήταν τότε που συγκρούστηκαν μετωπικά στην περιοχή «Ευαγγελισμός» το Intercity 62 με εμπορική αμαξοστοιχία και στην πλειονότητά τους, έχασαν τη ζωή τους φοιτητές 18 με 25 ετών.

Η νεαρή Ντίνα Μαγδαλιανή επέζησε και διηγήθηκε τα όσα έζησε τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης. Εμφανώς συγκινημένη και σε αμαξίδιο πια, περιέγραψε πως ένιωσε το σώμα της να «διαλύεται».

«Έγινε η σύγκρουση, σκίστηκε το φρύδι μου, αυτό θυμάμαι πρώτα και έσπασε το πόδι μου. Η μία πλευρά του ποδιού μου ήρθε πάνω. Οι γύρω μου είχαν πέσει πάνω μου» είπε αρχικά η νεαρή κοπέλα.

«Δεν πρέπει να πεθάνω»

«Το τρένο είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται και να πέφτουν πράγματα πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα με το ατύχημα είναι πως θα αντιδράσει η μαμά μου σε αυτό, πώς θα ζήσουν με αυτό η αδερφή μου η γιαγιά μου. Με τρόμαξε και είπα “δεν πρέπει να πεθάνω”. Εκεί βαράνε κόκκινο τα ένστικτα επιβίωσης. Κάποια στιγμή δεν πονούσα, είχα μουδιάσει και έλεγα πως πρέπει να βγω αν και είχα διαλυθεί, το σώμα μου είχε διαλυθεί.

Είναι τα ένστικτα πιστεύω, δεν είναι ότι κάποιος είναι καλύτερος από τον άλλο. Σε κάποιους από εμάς δόθηκε η ευκαιρία να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση ή να μην καούμε από χημικά εγκαύματα ή να σκοτωθούμε ακαριαία όπως τα παιδιά στο πρώτο βαγόνι» συνέχισε προσθέτοντας ότι «αυτό που σκέφτηκα ήταν “την ευκαιρία αυτή Ντίνα δεν πρέπει να τη χάσεις, πρέπει να ζήσεις”».

«Σερνόμουν με την πίσω πλευρά και βρήκα μία χαραμάδα βγήκα και έπεσα πάνω στις ραγές με το σχεδόν κομμένο πόδι μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν πολλά σημεία του σώματός μου χειρότερα, είχα κάταγμα στον αυχένα. Σερνόμουν μέχρι που βρήκα ένα φως και ήταν εκεί που είχε ξεκινήσει η φωτιά στο ρέμα», είπε.

Το ηχητικό μήνυμα

Στο MEGA μίλησε και η αδερφή άλλου ενός εκ των θυμάτων, του Δημήτρη Οίκου, ο οποίος της έστελνε μηνύματα για να μοιραστεί μαζί της τον προβληματισμό για το μοιραίο, όπως αποδείχθηκε, δρομολόγιο. «Συνήθως δεν μιλούσαμε συνέχεια αλλά εκείνη την ώρα ανταλλάξαμε πολλά μηνύματα. Μου είπε πως παραλίγο να γίνει δυστύχημα στο Παλαιοφάρσαλο και πως από “θαύμα” δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Τρομερά μηνύματα αν τα ακούσεις» με την περιγραφή του Δημήτρη στο ηχητικό μήνυμα να προκαλεί ανατριχίλα δεδομένου ότι ο νεαρός δεν γνώριζε το τραγικό παιχνίδι της μοίρας που θα ακολουθούσε.