Πτήση τρόμου: Επιβάτες ουρλιάζουν και προσεύχονται (video)

Πτήση τρόμου: Επιβάτες ουρλιάζουν και προσεύχονται (video)

Οι επιβάτες απαθανατίστηκαν να προσεύχονται και να ουρλιάζουν από τον τρόμο καθώς ένα αεροπλάνο υπέστη ξαφνική αποσυμπίεση με τις μάσκες οξυγόνου να πέφτουν, στην τρίτη κατά σειρά πτήση τρόμου στη Ρωσία μέσα σε λίγες ημέρες.Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου οι 111 επιβαίνοντες εθεάθησαν να λένε προσευχές και να ουρλιάζουν τρομοκρατημένοι καθώς το πλήρωμα του Airbus A319 έχασε ύψος για να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την απογείωσή του, κάνει αναγκαστεί να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

aeweb

Τρομακτικά πλάνα δείχνουν τις μάσκες να απελευθερώνονται στο αεροσκάφος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Rossiya, το οποίο κατευθυνόταν προς την Αγία Πετρούπολη.

Ένας επιβάτης περιέγραψε την τρομακτική στιγμή που έπεσαν οι μάσκες πάνω από το κεφάλια τους περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη της πτήσης. «Αρχίσαμε να πέφτουμε απότομα», είπε. «Οι μάσκες όλων έπεσαν μπροστά στα πρόσωπά τους».

Ένας άλλος είπε ότι όλοι ήταν «αγχωμένοι» αποκαλύπτοντας ότι «τα παιδιά ούρλιαζαν και οι γυναίκες προσεύχονταν».Ένας άλλος επαίνεσε το πλήρωμα, λέγοντας: «Ήταν πολύ τρομακτικό. Αλλά οι αεροσυνοδοί ήταν ατρόμητες, μεταφέροντας νερό στους επιβάτες. Χαμογελούσαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο επέστρεψε «με ασφάλεια» στο ίδιο αεροδρόμιο από το οποίο είχε απογειωθεί, όπου το υποδέχθηκαν πυροσβεστικά συνεργεία και ασθενοφόρα.Η Ρωσία βρίσκεται εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου πληθώρας αεροπορικών συμβάντων, με τις εκθέσεις να αναφέρουν ότι οι δυτικές κυρώσεις εμποδίζουν την εξυπηρέτηση και τη συντήρηση των αεροσκαφών, με προβλήματα στην απόκτηση ανταλλακτικών.

Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, «μικροεκρήξεις» οδήγησαν σε πυρκαγιές και στους δύο κινητήρες ενός αεροσκάφους Boeing 737 S7 της αεροπορικής εταιρείας με προορισμό τη Μόσχα από το Νομποσιμπίρσκ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

protothema.gr